Lunch på Åhléns

Träffade Anne-Lie med lilla nyförvärvet Hampus idag och käkade lunch. Trevlig pratstund. Han var så liten den lille pojken fast ändå inte...han väger ju ändå 5 kg men det är kanppt så jag minns när Millie var så liten och lealös. Jag tror inte riktigt man vet vad det innebär att tiden går alldeles för fort förrän man fått barn!
Imorgon blir det föräldragruppsfika på Militärhemmet (jag får väl dricka vatten :) ) och framåt kvällen ska vi ut till mina föräldrar en sväng.
Jag hoppas på en bättre natt i natt, Millie har stökat nu i nästan en vecka om nätterna och jag känner av det väl, snurrig i huvudet och vimsig tycker jag.




Det bästa jag åstadkommit






Helgen

Igår lördag var jag först och fikade med Karin och hennes stora flicka Emma på Waynes. Eftersom det var min fridag så åt jag en bit morotskaka, det var mycket mumsigt :) Efter det gick jag en runda på stan och fixade, blev givetvis ett litet plagg till Millie som synes nedan, lite större storlek att ha framåt sommaren. Millies farmor var här uppe en runda innan vi gav oss iväg och lämnade en försenad doppresent som hon gjort, den jättefina doptavlan som också finns nedan. Inget dåligt jobb det där! Efter träffen med Karin åkte jag och Millie ut till Saltö dit även min syster kom sen. Hon gick en runda med Millie och jag sov en timme, fantastiskt skönt, jag somnade platt på rygg och vaknade i exakt samma position :) På kvällen var jag faktiskt på fest hos Linda som fyllt år i veckan, det var skönt att komma iväg lite igen. Jag var hemma vid halv tolv ungefär, alldeles lagom :)
Idag har jag haft världens bästa sambo. Han gick upp med Millie i morse och lät mig ligga kvar, när jag väl kom upp höll han på att städa hela lägenheten och Millie satt snällt och tittade på. Jag blev hänvisad ut till köket där jag åt frukost och behövde inte hjälpa till ens lite :) När städet var klart gick vi en promenad i solen alla tre, härligt väder idag! Detta sammanfattar en väldigt perfekt helg :)


 





Attans

Som jag misstänkt, inte kul med veckans vägning :( Ja ja, fridag idag, nya friska tag imorgon. Men lite besviken är jag allt!

Fredagsmiddag

Millie, badad och trött somnade strax före åtta, då intog jag och sambon en mumsig torskmiddag! Färsk torskfilé, potatis, färsk sparris och hemmagjord romsås :) Nu är jag proppmätt, in i duschen, ner i sängen!


Shopping shopping

Det blev en mycket trevlig kväll igår. Millie åt precis som hon skulle som en snäll flicka så jag kom iväg i tid :) Jag mötte upp Ann och Josefin på stan eftersom det var kvällsöppet igår, vi shoppade en sväng och sen blev det käk på O`Learys. Jag var hemma runt 23. Det är så härligt att bara sitta och snacka med goda vänner, vi skrattade mycket och jag tror till och med en liten tår eller två fälldes :)
Idag var jag hos sjukgymnasten klockan 08, uuuh, inga sådana tider igen. Millie lämnade jag ut till hennes mormor och morfar innan. Jag käkade frukost där och sen blev det stan med Ann och Josefin igen :) Lunch intog vi på Tommys jobb.


Ann och Josefin



Vårmössa till Millie



Klänning med tights



Pyjamaser


Dagens lunch

Blev en egengjord kycklingsallad. Jag, Ann och Josefin ska ut och käka utan barn ikväll, så det fick bli magert till lunch :) Motivationen har lyst med sin frånvaro denna veckan så jag är lite nervös för vägningen på lördag! Jag återkommer med bilder från kvällen!


Trött trött

Kommer med ett kort inlägg, jag är sååå jäkla trött och har inte pallat skriva något. Igår var jag hos Lotta och alla barnen i Hässlegården, kameran la av precis när jag skulle fota, idag har jag varit på öppna förskolan med Josefin+Eila och Anna+Alvin, då glömde jag kameran :)
I eftermiddags satt Millies moster barnvakt så jag kunde åka och handla, då fick jag till ett kort i alla fall. Kan även meddela att Millie suttit själv idag! Min duktiga tjej :)

Millie och moster Cissi


Lunchmys i Backabo

Idag har jag och Millie varit i Backabo hos Ann och Love och promenerat och käkat lunch. Vi började med att promenera och möta upp Josefin och Tuva som gick från Hässlegåde så vi möttes ca halvvägs. Sen gick vi tillbaka och käkade luch och snackade skit som vanligt :)




Bus

på köksgolvet innan kvällsbadet


Blåbär

var det på Millies meny idag, gottis!

Någorlunda avtorkad :)


Lördagskvällen

Vi hade det mycket trevligt igår kväll. Blev inte sent heller så jag är inte så speciellt trött idag. Robinson verkar väl bra tycker jag men jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan ställa upp där. Fyyy med alla dessa småkryp, usch!

Tommy är iväg med Millie en sväng idag också, jag har legat i sängen en stund men kunde inte sova något. Tänkte att jag sätter mig här vid datorn istället och tar tag i högskoleansökningarna till hösten. Ska söka dsk utbildning men har inga större förhoppningar att jag ska komma in, vi får väl se!

Sullan var ju här igår



Bada i vasken funkar utmärkt


Uppdatering

Ja, jag får väl skriva lite också, har ju mest varit bilder nu...jag tycker ju visserligen det är roligast med bilder men en rad eller två kan jag nog få till :)

Igår var Sullan här och käkade lunch, blev kycklingsallad som jag gjorde, mums. Kul att träffa henne som vanligt, hon bjöd mig på fest den 18/4. Jag får se om jag kan gå då, Ann, Josefin och jag har nämligen bestämt att vi ska gå ut den 25/4. Vet inte om jag vill vara iväg två lördagar i rad. Jag måste ju också tillägga att när jag säger att vi ska gå ut så menar jag verkligen gå ut! Inte bara ut och käka utan ut på krogen, det blir första gången sen Millie kom, kan undra hur det ska gå :) Känns dock skönt att det är första utekvällen för oss alla tre sen vi blev mammor :)  Jag ska i alla fall öva lite nästa helg då jag ska på Lindas födelsedagsfest, tror inte jag går ut då men dit och hänga en stund ska jag.

Ikväll kommer Ann, Niklas och Love hit, vi ska käka thai och titta på Robinson, ska bli trevligt! Vi skulle egentligen träffats allihop hemma hos Jocke och Josefin ikväll men Jocke skulle iväg med jobbet så det får bli en annan helg.

Kan också berätta att Millie nu kommit på att man kan sutta på tårna :) det är fantastiskt gulligt när hon gör det, ska försöka få med det på kort!

Jaa, vad mer. Jooo, jag kan väl tala om att jag för tre veckor sedan gick med i Aftonbladets viktklubb.se. Jag har ingen ambition att bli någon smal sak, men jag vill gärna bli av med det värsta fläsket :) Jag väger mig på lördagsmorgonen och lördagen är också min fridag, imorse visade vågen -3,2 kg sen start för tre veckor sedan. Känns bra, hoppas det går lika bra framöver!

Det bästa

som finns just nu är när Millie skrattar högt, något mer fantastiskt finns inte :)


Undervattenbilderna

Här kommer dom...tänk bort mig är ni snälla :)








Föräldragruppsfika

Idag har vi varit och fikat med föräldragrupp nr 2. Vi träffas på militärhemmet varannan onsdag, efter det var jag och fikade med min kompis Peter men honom blev det inget kort på :) Millie har varit som ett ljus större delen av dagen, mycket skönt må jag säga, hon gottgjorde nog för igår ;) (Självklart tyckte jag inte hon var jobbig igår, hon mådde ju inte bra, men idag har varit en bättre dag)












Återträff

Som sagt tidigare så var det återträff med föräldragurppen idag, trevligt men rätt livat :)

Emelie, Björn och Lilly



Anna, Niklas, Alvin och Lovisa



Josefin och Jocke



Ann (Niklas var iväg)



Allas vår barnmorska Åsa



Min lilla familj


Eftermiddagsmat

Ann och Josefin med barn var här i eftermiddags och käkade lite. Vi hade återträff med föräldragruppen via Gynspecialisterna ikväll så vi träffades lite innan. Det var ett litet tag sedan vi träffades nu så det var trevligt.

Millie har varit väldigt trött och gnällig idag, jag misstänker att det beror på vaccinationen hon fick igår, hon blev lite kinkig förra gången också. Hoppas det blir bättre imorgon.

Ann (som precis varit i Egypten) och Josefin



Barnen från vä, Millie, Love (Ann) och Tuva (Josefin)




Kläder

Millie fick lite fina kläder av sin mormor och morfar idag








Duktig tjeja

Hon var jätteduktig när hon fick sina sprutor, visst skrek hon men det hade jag också gjort om det var acceptabelt bland vuxna :) Hon blev ju vägd och mätt också, 6400 g och 64 cm.

Sprutorna uuuuusch





Men leka med fötterna går bra ändå :)


Bvc och Saltö

Idag ska Millie få sina 5 månaders sprutor. Det gillar inte jag :( Jag har stuckit nålar i mängder av bebisar när jag jobbade på Neo, men när det gäller Millie avskyr jag det, jag är nog en riktig hönsmamma :) Efter bvc ska vi till mina föräldrar på Saltö, pappa är ju pensionär (he he) nu och mamma är ledig idag.

Jag hoppades att Millie kanske skulle sova hela natten i natt för igår kväll åt hon en hel portion gröt med katrinplommon samt ammade fullt innan läggdags. Icke då, hon vaknade både 01 och 05. Efter 01 amningen ville hon inte somna om heller så det blev till att lägga henne hos oss :) Lilla snuttan...

Stenkoll på mamma vid datorn


Tommy och Millie är iväg...

Jag ska...



och



Mmmmmmmm

Dans och förmiddagslek

Min käre sambo har en förkärlek för att utföra små danser till min oftast stora glädje, en av dem inleds så här...



Millie och hennes pappa leker med min gamla "Activity Board", en av Millies favvoleksaker


Lördag med fika och hämtmat

Mår bättre idag så jag och Millie har varit på stan och fikat med Charlotta. Hon och hennes Ola har precis varit i Egypten och jag är inte alls avundsjuk! Sitter hellre här hemma i dimman och glor :)
Ikväll är Tommy ledig, det blir hämtmat och en öl eller två, förmodligen en liten glutt på melodifestivalen. Jag är inte jätteintresserad men vi får väl kolla vem som vinner i alla fall.

Imorgon hoppas jag att Tommy kan ge sig iväg med Millie ett par timmar så att jag kan få vila lite, är väldigt trött efter denna förkylningen. Vi får se hur det blir.
Nu ska jag försöka få lilla damen att sova, hon verkar inte så intresserad av det, men det är jag.

En glad och söt Charlotta




Vinsten

Idag kom Millies vinst från frisyrtävlingen :)






Uhhh

Ingen bättring idag tyvärr, och någon tidig kväll igår blev det inte för Millie ville inte sova och Tommy åkte på magsjuka så jag fick snällt vara vaken med stumpan :) Tommy är bättre idag men fortfarande trött givetvis. 

Jag släpade mig i alla fall iväg till babysimmet imorse förkylningen till trots, vi skulle ju ta undervattensbilder idag. 3 bilder togs och de får jag på cd nästa vecka så de lägger jag upp då. Det är en bild på mig och Millie ihop under vattnet och två på Millie själv där jag INTE håller i henne :) Det var nervöst att släppa henne själv under vattnet men cool som hon är så gick det jättebra! Inte ens ett litet skrik, det är min lilla firre det!

Carmen, Sullan och Zandra: Millie tackar för gratulationerna och meddelar att hon vunnit en radiostyrd bil som kan köra på både under och ovansidan :)

Millie är förövrigt den enda som är pigg och glad idag som synes nedan :)




Slip-over och tvätt

Denna fantastiskt fina slip-over fick Millie av sin snälla moster igår



Millie tycker det är kul att titta på när mamma sorterar tvätt...passar på att tugga lite på en sko samtidigt




Tävling

Millie har ju varit med i en frisyrtävling för bebisar med denna bilden



Idag fick jag mail där de frågade vart de skulle skicka vinsten :))) Min tjej!!



Genomförkyld

Ja, det är väl detta som legat och lurat några dagar, känner mig genomvissen idag. Inte alls kul att Tommy jobbar det långa passet idag och inte är hemma förrän ca 18.30. Ska göra mitt bästa att försöka underhålla Millie trots frossa och snorig näsa.

Kalaset igår var mycket trevligt, mamma hade beställt exotisk planka från City Hallen och det är ju alltid gott. Millie ville inte gå och lägga sig när vi hade folk här och uppenbarligen inte när de gått heller. Hon var svår att få i sömn igår och efter mycket skrik från henne och vyss från oss så fick hon sova mellan oss och hålla mig i handen. Det är ibland det enda som funkar nattetid. Jag hoppas ju nu att hon kommer att sova igen lite idag så att jag också kan vila lite.

Kel med moster Cissi (ja, jag vet att pyjamasen är lite liten ;) )



Trots kel med mamma med tillhörande hårpill ville hon inte sova alls



PS. Sandra, ja hon älskade gröten! DS

Gröööt

Min syster har sagt till mig att det är nog bara föräldrarna som tycker sådana här kort är gulliga, men det är ju min blogg och ja, jag tycker hon är helt fantastisk :)




Ont örat och kalas

Ja, halsontet jag hade långt bak i halsen igår har i natt förflyttat sig till örat och intensifierats ordentligt. Öroninflammation på g kanske, jag har väldigt lätt att få det sen mina mandlar åkte bort i tonåren. Hoppas att det går om snart utan medicin.

Idag fyller min pappa år och kalaset ska hållas här hemma. Mamma tar med mat och dryck så jag behöver bara ta ett varv med dammtrasan. Vi städade visserligen i helgen men det skadar inte att feja lite till.

Igår somnade Millie strax efter 19, hon var nog väldigt trött efter söndagskvällens magknip. Jag skrev ju igår att jag tänkte vänta några dagar med att ge henne smakis nu, men jag tror inte jag kan hålla mig :) Kanske provar lite gröt idag i alla fall.
Höll förresten i plånboken ganska så bra igår på stan, blev bara lite strumpor till Millie och en tröja till mig.

Vet inte varför jag köper leksaker till Millie, det roligaste är ändå köksredskapen :)


Gladare idag

Ja hon har varit gladare idag lilla norpan, jag däremot är skittrött och ska lägga mig nu klockan 21.00 :)



Trötter


Jobbig dag

Söndagen var ingen bra dag. Det enda roliga igår var att Tommys mamma, syster och bror var här och fikade, tyvärr glömde jag ta fram kameran. Jag hade bultande huvudvärk hela dagen igår och Millie var gnällig till tusen. Dagen avslutades med att Millie fick JÄTTEont i magen och skrek hysteriskt, stackars lilla gumman. Vi har ju gett henne päron som smakis i ett par dagar nu och det kan ju vara den som är boven. Ska låta bli smakisar några dagar nu så hon får vila sin lilla mage. Idag verkar det bättre men hon är väldigt trött, inte konstigt eftersom hon brukar somna ca 20 och igår var nog klockan 23 innan och deckade!

Idag ska vi upp på stan en sväng jag och Millie, ska försöka hålla i plånboken lite idag :) Återkommer med lite bilder sen.

Brunch och lite shopping

Ja, vi började förmiddagen med att gå till marinmuseumet efter att Millie sovit sin förmiddagslur. Där åt jag brunchtallrik, mycket mat och gott, dock rätt dyrt men värt det nångång ibland. Tommy åt strömming och Millie åt gosedjur :) Väl färdiga där gick vi upp påstan och inhandlade lite av varje. Hårband till Millie, kofta till mig, cardigan och sjal till Tommy, det blev även halkskydd till badkaret, istärningslådor (till Millies mat) och en present från Millie till morfar.
Nu har myskläderna åkt på och jag ser fram emot en eftermiddag/kväll i hemmets lugna vrå med god mat och mys med lilla familjen!
Här kommer lite kort från dagen.

Millie åt som sagt gosedjur



I väntan på mat



Också i väntan på mat



Vi undrar varför den gamla skylten sitter kvar??? :)



Millie ville inte vara kvar i vagnen på vägen hem



Hårband på svaj


Babyproffsen

Var på babyproffsen och köpte solskydd till bilen, kunde inte låta bli att köpa en ny leksak till Millie :)


Lunch

Blev bara lunch idag, tacos, eftersom ingen av oss ville ut och gå i regnet.

3/4 av fam Isberg



Tuva testade hoppgungan


Babysim och chokladbad

Hann inte skriva något igår. Vet som vanligt inte riktigt vad vi gjorde hela dagen. Var på babysim på förmiddagen som avslutades med det sedvanliga besöket på Subway. Det var bara jag, Millie, Josefin och Tuva igår, Ann och Love är ju i Egypten, jag är inte alls avundsjuk :) Pysslade lite här hemma på eftermiddagen och när Tommy kom hem åkte jag till Maxi en sväng. På Maxi har de helt fantastiska badbomber som ser ut som muffins. Man blir som om man smort in sig med olja över hela kroppen av dem, rekommenderas verkligen om man är torr. Igår köpte jag bland annat en som ser ut som en chokladmuffin och det doftade verkligen som om jag låg i ett chokladbad :) Ljuvligt!

Idag ska jag ut och gå och käka lunch här hemma med Josefin och Anna med barn. Vi skulle egentligen varit på babyrytmiken nu på fm, men Millie vaknade på ett uselt humör idag och vägrade äta så vi skippar det idag.
I helgen är Tommy faktiskt ledig så imorgon ska vi först gå och käka lite brunch och sen ta en runda på stan, kvällen får vi se hur den tillbringas.

Josefin på Subway, mums



Idag hände det

Millie vände sig från rygg till mage! Eftersom hon helst inte vill vara på golvet alls numera så hade jag ju börjat tvivla på att det skulle hända, men när vi var hos Karin idag kom hon äntligen runt...såg ut som om rumpan var lite tung :)
Vi har alltså varit hos Karin och fikat och promenerat idag. Mycket trevligt och Millie fick en försenad doppresent. Hade sagt att hon inte alls behövde köpa något för hon kunde inte komma på dopet, men hon lydde mig inte :)
Var ute och käkade igår, det var väldigt trevligt när vi väl kom iväg. Millie vägrade givetvis äta och bara gallskrek i ca en timme, fick tillslut i henne lite grann så vi kunde gå. Jag åt Nivåburgare och drack 2 små öl, det susade till bra i kupan, kanske inte så konstigt med tanke på att jag praktiskt taget är nykterist numera :)

Millie och Karin, jag vet att hårbandet inte är speciellt matchande men jag hade inget annat att tillgå, luggen är i hennes ögon hela tiden



Doppresent från Karin, en liten toffla i halsband






Tommy tycker

att det är så väldigt kul att jag också gapar när jag matar Millie


Tisdag 3/3

Inte många knop som görs idag. Har varit en runda på stan och köpt present till min pappa som fyller år nästa vecka. Skulle köpt färg till Millies rum också men den var så förbaskat dyr så jag ska fundera på om vi inte ska vänta till nästa månad och måla om. Inte så fett med föäldrapenning och hon ska ju inte flytta in i rummet på ett bra tag än.
Ikväll blir det Nivå med Linda, Rebecka och kanske Lotta som sagt, ska bli trevligt!

Här kommer två bilder på min favorit :)

Jag vill ha meeeer katrinplommonpuré


Soppsleven är väldigt kul



Bilder

Jessica och Mickes töser, Linnéa och Emma:


Min snutta :)

Smörgåstårta

Åt vi igår hos Millies kusis...

gissa vilken tallrik som är min och vilken som är Tommys :)

Sjukgymnasten

Nu har jag äntligen fått en tid till sjukgymnasten. Hoppas han kan hjälpa mig med min nedbrutna kropp :) Jag satte upp mig i kö för 3 månader sedan så det var på tiden. Ska vara där kl 14 idag så då kommer min syster hit och ska passa Millie. Efter det ska jag och Millie till Jessica och Micke, har inte varit där sedan Millie föddes, ska bli trevligt, återkommer med bilder sedan.

Imorgon ska jag ut och käka med Linda, Rebecka och kanske Lotta. Vet inte vart men antingen Thaien eller Nivå. Denna gången ska jag vänta med att gå till Millie har ammat sista kvällsmålet, det brukar bli runt sju halv åtta så det passar ju bra. Skönt att inte ha någon tidsbegränsning. I natt sov hon helt fantastiskt bra, somnade strax efter åtta, åt vid fyra och vaknade sedan för dagen halv åtta. Jag kände mig nästan pigg då :) för första gången sen i somras någongång :)
Nu blev det mycket text och inga bilder, sådana bloggar som jag själv tycker är rätt trista:) men jag ska försöka slänga in lite bilder senare!

Ikväll börjar Cityakuten...INTE MISSA!

Lördag 28/2

Jag var ju på stan igår med Ann och Josefin...fast mest Josefin, Ann skulle klippa sig och både jag och Josefin ammar ju så vi har lite pressat schema :) Skulle shoppa till mig själv men givetvis blev det mest till Millie. Svart jeans till mig och vad Millie fick ses bland bilderna nedan.

Idag har jag och Tommy varit "ett par" i 3,5 år :)

Söta Josefin


Millie sussar sött i gästsängen hos mormor och morfar med sin snutte och min och min systers gamla filt :)


Inhandlat till Millie

God morgon

Blev inget inlägg igår för jag hade faktiskt inte tid. Var och lämnade Millie hos mina föräldrar på förmiddagen, sen var jag på stan med Ann och Josefin i ett par timmar. Eftermiddagen gick åt till att fika, busa med Millie och dylikt. På kvällen intogs en mycket god middag (fortfarande hos mina föräldrar) och ett gott glas Rosévin. En mycket bra lördag med andra ord. Vi är fortfarande hos mina föräldrar och jag har inte min kamerasladd emed mig så det blir inga foton nu, men jag återkommer med det senare under dagen.

Idag ska vi till Millies kusin Jonatan igen, hans pappa fyllde 30 i veckan så vi ska dit och äta smörgåstårta. Jag har tänkt hinna med en veckohandling idag också. Får se när vi åker hem, Tommy ligger väl i bakfylledimmor hemma så jag väntar tills han hört av sig :)

RSS 2.0