Full rulle

Jag ber om ursäkt för det dåliga bloggandet. Denna vecka har kantats av plugg, plugg och mer plugg. Jag hade en pausdag i onsdags men då priorietarde jag inte bloggen utan min kära familj! Jag är i skolan idag också men har lunch nu. Vi har precis haft en 3 timmars föreläsning om amning och ska efter lunch ha en till 3 timmars föreläsning fast om pediatrik. Jag hoppades att vi skulle sluta lite tidigare idag så jag kunde träna men så blir det nog inte. Idag fyller Tommy år och hans familj ska komma och käka ikväll. De kommer vid 18...jag är väl hemma vid 17.30 :) Jag ska försöka få till lite mer datortid framöver för nu har vi fått hem vår nya fina laptop...så vill ni hitta mig kommer jag att sitta på diverse olika fik och plugga under hösten :) Nu måste jag återgå till studierna! Tack förresten ni som delat med er av era favvoböcker!

Utmaning

Fifteen books you've read that will always stick with you.
First fifteen you can recall in no more than 15 minutes.


1. Vattenmelonen, Marian Keyes
2. Å andra sidan, Marian Keyes
3. Är det någon där ute?, Marian Keyes
4. En oväntad semester, Marian Keyes
5. Änglar, Marian Keyes
6. Vince & Joy, Lisa Jewell
7. Typ trettio, Lisa Jewell
8. Våga flyga, Lisa Jewell
9. Män som hatar kvinnor, Stieg Larsson
10. Flickan som lekte med elden, Stieg Larsson
11. Luftslottet som sprängdes, Stieg Larsson
12. Isfolksböckerna (alla 47), Margit Sandemo
13. Da Vinci koden, Dan Brown
14. Änglar och Demoner, Dan Brown
15. I cirkelns mitt, Dan Brown


Utmaningen ska gå vidare och då vill jag utmana Sullan,  Ann och Jill.

Mitt hjärta

Mamma...vad gör du?




Jaha, du busar :)




Observera den nya tanden i överkäken :)

Slut på veckan

Eller slut på arbetsveckan i alla fall. Ja, jag började ju skolan i tisdags. På förmiddagen 10-12 hade vi introduktion och lite allmän information. Efter lunch gick vi igenom webbplatsen vi kommer att använda oss av för att publicera arbeten, jobba ihop i grupperna vi delades in i och lämna feedback på varandras uppgifter. Första studieuppgiften ska vara inne på onsdag så vi går ut hårt. Det är en uppgift som handlar om definitionen av begreppet hälsa. Jag skriver inte mer än så för det  blir alldeles för invecklat :) I onsdags hade vi 2 föreläsningar, 9-12 om barnhälsovård och 13-16 om skolhälsovård. Den på förmiddagen var verkligen jättebra men på eftermiddagen var man trött och det var inte lika intressant heller. På eftermiddagen behövde vi inte anteckna heller och då blir man ju lättare okoncentrerad.
Det verkar hur som helst vara en bra utbildning med mycket intressant att lära. I vår kommer vi kunna välja mellan att  läsa en magisterkurs eller en fördjupad klinisk kurs, jag kommer nog att välja det senare. I den kursen ingår 6 veckors praktik och man får då välja att inrikta sig på barn och unga, vuxna och äldre eller företagshälsovård. Jag vet nog redan nu vad jag kommer att välja...någon som vill gissa?? :)
Det blir långa dagar när vi har föreläsning eftersom det är sammanlagt 2,5 timmars körtid. I onsdags var det gasen i botten hem så jag hann träna 17.30 :) men skönt var det efter att ha suttit och lyssnat hela dagen :)
Imorgon är det lördag=fridag. (ja, jag försöker fortfarande gå ner i vikt, men jag står still trots att jag nu tränar 3 dagar i veckan :( ) Vi ska bara ha mysig familjedag på dagen imorgon och på kvällen ska jag träffa söta Sulli, får se vad vi hittar på.


Detta är vad som händer när jag inte behöver anteckna på en 3 timmars förseläsning


Orkar inte

Nej, jag är heeelt slut efter dessa två dagar, jag får uppdatera imorgon! Sorry.

Idag och imorgon

Idag blir Millie 10 månader. Jag vill inte säga det, men jag måste...herreguuud! Tänk att hon för 10 månader sedan precis kommit ut och vi låg på bb...en helt annan värld. Och att jag var gravid vid denna tiden förra året, det är ju också rätt konstigt att tänka på...
Ja ja, idag är i alla fall min sista mammaledighetsdag, imorgon blir det tillbaka till verkligenheten i form av att jag börjar skolan igen. Jag är både nervös och förväntansfull. Det ska bli kul att plugga igen, men jag ser inte fram emot tentaångesten. Jag kan heller inte fatta att det var 3 år sedan jag och Linda (mfl) började sista terminen på ssk utbildningen, studentlivet denna gången kommer nog inte att se riktigt likadant ut som det gjorde då :)
Jag och en tjej som heter Anna ska samåka, det är ju trots allt 9 mil till skolan, och vi åker vid 8 imorgon. Jag ska försöka uppdatera imorgon kväll, om jag inte är helt slut då :)


Sådana här fantastiska kort på mig och Linda finns det massvis av...tror inte det blir lika hårt festande denna studietiden :) och väl är väl det för jag hade inte orkat en omgång till :)




Dagen jag tog ssk examen




Här är min mage med Millie växande i den, bilderna är tagna med 5 veckors mellanrum. Första bilden är dagen vi plussade ca v 5 och sista bilden är inne på förlossningen samma dag som Millie föddes


Födelsedagspresent

Nästa vecka fyller Tommy år. Han fick idag sin present av mina föräldrar, en cykelsits :) Han har ju inget körkort och det blir ju lite lättare att ta sig runt med Millie med den där bak. De var ute och testade den idag, cyklade till Millies farmor på Marieberg och tillbaka. Millie gillade det skarpt och somnade på vägen hem :)



Pengars flöde

Det kommer att bli knapert för oss här hemma nu när jag ska plugga och Tommy vara pappaledig...det inleder vi med att:

1. Åka till Öland 2 nätter, gick väl sammanlagt på runt 3500:- med boende, inträde och mat.
2. Köpa bäddmadrass, 900:-
3. Boka service för bilen, 2700:-
4. Beställa ny dator, 7800:-

Hmm, där gick vår buffert :(

Öland

Igår kom vi hem från vår tripp till Öland. Det har varit helt perfekt trots en del regn. Vi kom dit mitt på dagen på torsdagen och började med att kolla några av djuren. Vi fick tillgång till vår stuga vid tre, packade upp lite och var tillbaka hos djuren innan fyra :) Millie har tyckt att det har varit jättekul med alla djuren och även badet i vattenlandet var uppskattat. På torsdags eftermiddagen kom det ett par störtskurar men på fredagen var det sol från klarblå himmel! Stugan vi bodde i var alldeles lagom, två våningar med mathörna, soffa, litet kök och toa med dusch nere. Uppe var det två enkelsängar på ena sidan och en bäddsoffa på andra sidan av trappan. Vi satte ihop sängarna till oss och på soffsidan fick Millie sova i sin resesäng. Det gick jättebra, Millie vaknade väl några gånger på natten och undrade vart vi var, men det gjorde inget :) Igår åkte vi hem med en snabb tur inom Ikea, var tvungen att köpa en ny bäddmadrass. När vi kom hem tog vi en tur i regnet på Sailet och på kvällen var vi på kalas hos min syster.
Idag ska jag storstäda här hemma, inte lika kul som dagarna som gått :(


Vi fick slänga oss in och äta på Safari restaurangen när vi kom, Millie var utsvulten. Vi åt dock inte där fler gånger då det kostade 315:- för 2 schnizlar med potatis och dricka!




"Klappa händerna när du är riktigt glad..."




På väg in i parken, första rundan av många :)







Jag tyckte tigrarna var lite läskiga...




...Millie däremot tyckte de var mycket underhållande :)




Vinst nr 1




Millie tittar på Dingos




Tittar på snuskiga apor




Tråkigt med staket som sabbar bilden, men lejonen var jättefina och hade två ungar




Stugorna i bakrunden bodde vi i så utsikten på morgonen var zebror, gnuer och strutsar :)
















Regnade lite :) till och med getterna försökte trängas under taket




Som tur var fanns det mycket smickrande ponchos att använda ;)




Vår lilla mathörna




Jessica med familj hittade vi i en stuga några meter bort :)




Bada!!!







Simma :)




Pappamys efter badet




Fiskedamm där vinst nr 2 nappade




Minizoo




Jag skaffade mig en del kompisar här inne...




...som gillade mina kläder...




...och skor :)




För Millie var det skräckblandad förtjusning, men hon vågade klappa!




Kvällsbus





Födelsedagsbarnet på gårdagens middag!















Ja ja

Det har varit lite dåligt med inlägg och bilder nu, jag vet. Skulle precis blogga lite nu och lägga upp bilder men jag har visst glömt min kamera hos Lotta i Hässlegården :(
Imorgon åker vi, jag, Tommy och Millie till Öland för att spendera ett par dagar på Ölands sjurpark. Vi kommer hem igen på lördag, jag ska uppdatera då om jag hinner för min syster fyller år då och ska ha kalas. Hinner jag inte då så blir det på söndag, jag lovar...med en massa bilder :)

Barnsjukdom på vuxen

Millie fick ju Höstblåsor förra veckan. När man läser om det så står det att de flesta vuxna är immuna. Tommy tillhör inte de flesta vuxna, han har massor av svidande kliande blåsor nu stackaren! Han ska till sin mamma och mysa ikväll, jag ska ha tjejkväll med Ann och José och Millie ska ha hemmakväll med sin moster.
Idag har jag besiktigat bilen, den gick igenom, bara en liten sak som behöver åtgärdas men den behöver inte komma tillbaka på kontroll. Måste göra mig iordning för kvällen nu, men uppdaterar mer senare om det inte blir för sent :)

Påminnelse

Jag vill påminna om den nya härliga webbshoppen Relove.se som säljer skitsnygga märkeskläder till bra priser. Just nu pågår även en tävling där man kan vinna ett plagg värt upp till 1000:-!

Dåligt!

Ja det är det verkligen, dåligt att jag inte bloggat på så länge. Men, varken tiden eller orken har varit närvarande. I alla fall, vi har mest varit på stranden och gottat oss dessa dagar! Fredags var vi på Stumholmen, igår var vi på Gökalv och på kvällen hos mina föräldrar och käkade. Idag är Tommy sjuk så jag och Millie gick först ner till Stumholmen men där blåste det så, så vi stuvade in oss i bilen och mötte upp mina föräldrar på bergen på Saltö.
Och en sak till, Millie sa mamma i torsdags :):):)


Bad på Gökalv




Långgrunda Gökalv




Pappamys efter badet




Detta är en väldigt typisk "Milliemin"




Middag hos mina föräldrar




Millie och moster Cissi




Trevlig utsikt



Stumholmen

Idag har vi solat och badat på Stumholmen, härligt! Vi har även varit på bvc för att kolla Millies prickar och det visade sig att det är något som kallas "Höstblåsor", helt ofarligt och går över av sig själv, skönt!
Nu ska jag upp till O`Learys och träffa Charlotta.












Vad gjorde jag innan??

Ja, vad var egentligen viktigt innan denna lilla klump kom in i mitt liv?? Hon är det bästa som har hänt mig och jag älskar henne mer än vad som går att beskriva!






Genomtränad

Jepp, jag gick på pulspasset idag också. Jag har haft jäääkligt ont i ryggen idag med men nu jävlar skiter jag i vilket! Uppenbarligen funkar det inte att inte träna om jag får ont efter så nu tränar jag i alla fall! Jag ska till naprapaten igen om ett par veckor och få mig en genomkörare, jag får väl gå till henne regelbundet och kombinera det med träning.


Vi tror att Millie har fått vattkoppor. Massa röda prickar har dykt upp på hennes ben idag. Vi får se hur det ser ut imorgon. Nu sover hon, Tommy ska snart på fest och jag ska slänga mig i soffan med ett glas vin och kolla på tv!

Hur lätt tror ni att det är???

Jag lever ihop med en gottegris som inte går upp i vikt...oftast ser det ut som på bilden nedan någonstans i vårt hem. Hur lätt tror ni det är att hålla sig då???



Låång natt

Ja som jag skrev igår så hade Millie feber och hon mådde inte alls bra natten till idag och har inte verit i form idag heller. I natt grät hon otröstligt i sömnen av och till hela natten så det var inte någon här som hade en bra natt. Idag har hon varit feberfri, men inte varit glad alls, mer än när vi gett henne Panodil. Jag gissar på att hon har ont någonstans, exempelvis öronen som både jag, min syster och min pappa haft stora problem med, hon tar sig för öronen hela tiden också. Om natten blir likadan och hon är lika ledsen imorgon och håller på med öronen så ringer jag bvc och hör om de kan kolla hennes öron!
Min kropp har mått så där idag. Jag har träningsvärk sedan igår men det är ju bara bra. Ryggen har jag haft ont som tusan i idag fast jag tror ändå inte det har varit "mest" ont om jag kan uttrycka mig så. Jag tog Panodil i eftermiddags efter att ha stått ut sedan morgonen. Jag hoppas det känns bättre imorgon och om det gör det ska jag gå på pulspasset som är imorgon kväll.
Nu ska jag snart lägga mig, är av uppenbara skäl väldigt trött ikväll :)

Skakis

Skulle ju gå på ett medelpass ikväll. När jag och Ann står och väntar på att det ska börja säger ledaren: "Hej och välkomna till detta pulspass" Jahapp, bara att gympa och se glad ut. Jag svettades som en liten gris men det känns bra i ryggen än så länge och går det bar inatt och imorgon ska jag helt klart gå på det passet igen för det var skitkul även om jag nu är riktigt skakis i armarna! Och, framför allt, jag överlevde ;)

Tävling

Det finns en tävling som jag vill uppmana alla tjejer som läser denna blogg att delta i. Man kan vinna ett valfritt plagg av ett värde upp till 1000 kr! Gå in på Relove.se Det är väldigt snygga kläder av fina märken. Om jag vinner vill jag ha detta plagg...

Klänning/topp fån Ella Moss


Målning och feber

Idag på förmiddagen tyckte jag Millie var lite extra gnällig men tänkte inte mycket mer på det. Vi gick en runda på stan och när vi kom hem kollade vi tempen, 38,8. Så det var inte bara vanlig gnällighet. Det blev lite bättre efter Panodil och vila.

Idag är det Tommys första semesterdag och den började med att han lät mig ligga kvar i sängen så länge jag ville :) Kanske skulle varit tvärtom?? Jag låg kvar till 09.45 och det var häääärligt! Nu på eftermiddagen har jag satt igång med projekt måla köksbord och stolar. Jag har målat bordet en gång och en av stolarna. Jag ska måla bordet två gånger men det blir nog bara en gång på stolarna om det ser okej ut, det tar en evighet att måla dom!
Nu ska jag snart på gympa, ska gå på ett medelpass idag för att se om ryggen pallar det. Jag klarade mig utan Panodil i natt efter promenaden igår, skönt!


Färgen blir matt när den är torr


Me and my stavs

Jag har ju som jag tidigare nämnt väldiga problem med min rygg av olika anledningar. Jag har ont i ryggen större delen av dygnet varje dag. Jag tränade ca 2 dagar i veckan i våras och gick på sjukgymnastik men tyckte inte det blev bättre alls. Nu har det varit dåligt med träningen under sommaren eftersom FS har sommarschema. Från och med imorgon kommer det att bli lite fler pass och jag ska försöka gå 2 gånger i veckan igen. Det jag har mest problem med när det gäller motion är att gå ut och gå. Jag får ont så in i baljan av det. Enligt min sjukgymnast är det för att bäckenet rör sig likadant hela tiden när jag går och det blir stor belastning då. Jag har nu börjat gå korta rundor på skog/grus mark med stavar. Min mamma går med stavar (har också problem med ryggen) och tycker det känns stabilare att gå med dem. Nu har jag gått ett par gånger och det känns faktiskt stabilare. Efter första gången fick jag gå upp på natten och ta värktabletter men i natt gick det bra efter gårdagens tur och det har inte kännts värre än vanligt idag. Det är ju väldigt positivt och jag ska snart åka ut till spåret och ta en runda till, håll tummarna att jag slipper värktabletterna i natt :)


Nu går jag :)


Glass, övernattning och Viva

Tja, kort och gott som rubriken lyder. Igår fick Millie smaka glass för första gången, ingen höjdare vilket jag givetvis tycker är bra :) Hon gillar sin frukt bättre! Inatt sov jag och Millie på Saltö hos mina föräldrar, imorse åkte en del av mina och min systers gamla leksaker ner från vinden. Jag tycker det är jättekul att de finns kvar. Idag har jag, Tommy och Millie gått en runda på stan och kollat helgens lilla "festival" Viva Karlskrona! Det var jättemysigt med fokus på mat från olika länder, och det passar ju bra eftersom det är lördag=fridag. Nu är vi hemkomna sen en stund och ska vila lite. Ikväll jobbar Tommy sitt sista pass sen är han ledig tills Millie börjar dagis efter årsskiftet någon gång :)


Hmm, nja, jag vet inte riktgt...







Lekstund imorse hos Millies mormor och morfar.




Blumen ;)




Tror ni jag kunde motstå??




Min man...ätandes en hamburgare som varit jättegod om inte jag hällt på VÄLDIGT stark sås













Millie




Jag




Näpp, jag kunde inte hålla mig...och mumsiga var de





RSS 2.0