Det inhandlade

En tunn kofta och t-tröja




Basbodys




Pyjamas




Allt som allt gick det på 300 kr!


Åskvärme??

Känns som det tycker jag och jag tror att Millie håller med. Vi har haft en mysdag för oss själva idag. Hon inledde med att ta en förmiddagslur på nästan 2 timmar, det händer inte ofta vill jag lova! Sen gick vi ner till Hoglandspark där vi mös i skuggan och gungade. Vi tog en tur upp till Tommys jobb och sa hej, sen köpte vi lite kläder till Millie. När vi kom hem var Millie slut igen, fick mellanmål och sov sedan i över 1 timme till :) som sagt, jag tror hon känner av luften hon också. Nu har Millies pappa varit hemma och hämtat henne och gått ner till Stumholmen en runda, jag ska snart möta upp mina vänner på O`learys!


Kul att gunga, här visar hon upp sina fina tänder också :)




Kan man äta detta??




Äh, jag provar




Finaste flickan som finns!




Gymnast kanske?? Inte dåligt vig!




Presenter från mormormor Kerstin: Jättefin pall som passar perfekt i Millies rum




Igelkott med en massa kul saker på





Sol, kalas, bvc och sol igen

Igår var vi först på stranden på Saltö, jag Tommy och Millie. Vi drog oss hemåt framåt eftermiddagen för klockan 16 skulle vi på födelsedagsmiddag hos Tommys mormor, Millies mormormor. Namnet mormormor är uppfunnet av Millies kusin Jonathan som är nästan på dagen 1 år äldre än Millie. Vi fick jättegod mat och Millie fick paket, även att det var Kerstin som fyllde år. Jag har tyvärr inte hunnit ta kort på presenterna idag eftersom jag varit iväg nästan hela dagen, kommer imorgon istället. Idag har vi varit hos Ann och Love i BH 90210, solen strålan fortfarande och det var 28 grader i poolen så idag fick Millie också bada, det var väl sådär tyckte hon :) Innan vi åkte till 90210 var vi på bvc, nu väger Millie hela 8180 g och är 69,5 cm...min stora tjej! Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men på kvällen ska jag träffa Linda och Sullan ( http://sullans.blogg.se )vi ska nog sitta på O`learys uteservering och snacka skit kan jag tänka ;)


Saltösand igår lite före 10, hääärligt!




Här ser man lite av den ena presenten Millie fick, snöret var också kul ;)




Kusin Jonathan




Kusinerna tar ett snack




Pappamys :)




Bus med faster Zandra




Grädde och jordgubbar :)







Glassss :)




Mys i skuggan med Love




Love badar med sin kusin...eftersom hans mamma är en sådan badkruka ;)




Millie var inte helt nöjd :)




Fredsrumpa




Kalas och stranden

Igår var det kalas för min mamma. Vi fick god mat och hon fick fina presenter. Tommy jobbade givetvis så jag och Millie sov kvar på Saltö. Idag har jag och Tommy hjälpts åt med det sista i projektet "graderobsrensning samt klädommöblering" så nu är alla kläder där de ska vara! När det var klart begav vi oss till stranden på Saltö och mös alla tre. Ikväll jobbar Tommy och Millie sover efter att det tog 1 timme och 15 minuter att lägga henne. Jag blir tokig när hon håller på så, det är något av det jobbigaste jag vet, mitt tålamod tryter verkligen när hon bråkar med sömnen. Nu ska jag i alla fall hänga lite tvätt och göra mina bollövningar, sen kanske det blir ett bad.



God mat igår, oxfilé, sallad och guacamole




Från vänster: Mamma, moster, "morbror", kusinens sambo, kusinen




Bakom: syster, Från vänster: systers sambo Del, Dels mamma, pappa




Presentöppning




Något glas vin slank väl också ner




Morgonlek på mamma och pappas altan...Här kommer jag!!!




På stranden idag. MIllie äter jordgubbar i sitt nya...hm, nät. Det är ett finmaskigt nät som är till för bebisar så de kan äta saker, ex frukt, utan att riskera att sätta i halsen. Värd pengarna till tusen, Millie älskar den!



++=

Gnällig Millie+ryggvärk som f**n+munsåret från underjorden=Inte på blogghumör


Millie och Tommy är på stranden, jag ska omorganisera garderober...är det detta som kallas egentid när man fått barn?? ;)

Vågen...

Jag har en stark känsla av att jag inte kommer att få se ett minus på vågen denna veckan efter förra helgens 3 dagars utsvävningar :) Men det gör inte så mycket, däremot kanske jag väljer att inte skriva om det här inne...behöver ju inte strö salt i såren precis, vi får se.

Mys och mat

Igår var jag och min kära dotter inte helt överrens på förmiddagen så vi kom inte hemifrån förrän klockan var efter 13. Tanken var först att vi skulle ut till Karin på Trummenäs men eftersom humöret inte var på topp svängde vi ut till mina föräldrar på Saltö istället. Där låg vi i skuggan hela eftermiddagen och mös.
Jag kommer även att lägga upp en bild på stekpannan när jag lagade mat här hemma igår...min sambo och jag äter lite olika mycket kan man säga, ändå är han inte direkt en tjockis ;) I förrgår ville han ha 8 potatisar till laxen (jag äter sallad till) men tycket inte han blev riktigt mätt så igår åt han....

de två övre biffarna som är fetaost fyllda och inte mindre än 12 (!) potatisar, till det turkisk yoghurt :)




Mys med moster Cissi


Bollen

Tror jag har skrivit att jag beställt en Pilatesboll för mina nya övningar från sjukgymnaseten, den kom idag. Måste säga att det är skönt att få lite andra övningar, var väldigt trött på de jag har hållt på med nu. Sjukgymnasten sa även att när det gäller dessa övningar behöver jag bara göra dem 4 dagar i veckan och inte varje dag som de andra, och tränar jag behöver jag inte göra dem den dagen!


He he


Stranden igen...

Idag har jag och Millie varit på stranden med Josefin+Tuva och Josefin+Eila. Mysigt idag också, och jag har premiärbadat, det var kallt som tusan men väldigt uppfriskande. Det var nästan helt lä på Saltö så det var nästan tvunget att ta ett dopp idag, Millie fick doppa fötterna :)

Josefin





Tuva




GulleMillie




Eila, Millie (precis på väg att slå Tuva) och Tuva



Hon KRYPER

Ha ha, Millie tog precis sina första riktiga kryp"steg" :D Min lilla solstråle, hon jagade efter mitt halsband som Tommy drog framför henne!



De här

byxorna köpte jag när jag precis fyllt 25...sen blev jag tjock och har inte kunnat ha dem sen hösten/vintern 06/07. Nu kommer jag dem igen :D



Stranden

Idag har vi myst på stranden, vilket väder!!!





Snart bär det nog av...




Se så brun och fin jag är efter ett år innomhus ;)




Vattenmelon är nya favoriten, och jordgubbar förstås










Är hon inte den fiiinaste tjej som finns?? Jag är inte alls partisk ;)


Nu går jag...

...och min spikmatta och lägger oss. Godnatt!



Guldbil

Tvättat min guldbil nu på förmiddagen. I eftermiddag blir det storstäd, Millie ska leka med sin moster!





Grapefrukt blev det idag...ja, jag har alltid Wunderbaum i bilen :)


Nämen...vad hände??

Jag var och hämtade min bil på Sturkö och på vägen hem formligen FLÖG det in en pizza genom fönstret....När jag varit hemma en stund och kollade i pizzakartongen var den TOM och jag konstigt nog mätt!!!



Detta var det enda som var kvar i kartongen...


Midsommar

Igår firades det midsommar. I vår släkt har vi sedan 1997 en tradition. På dagen genomförs en golftävling på Trummenäs, de flesta i släkten är med, dock varken jag eller Tommy, på kvällen är det midsommarfest. Tävlingen tas på mycket stort allvar och det finns både vinnarpokal och vandringspris för längsta drive. Fram tills för ett par år sedan så fick vinnaren anordna nästkommande års tävling och midsommarfest, men efter att samma familj vunnit flera år i rad kom vi fram till att traditionen måste ändras lite, vi är trots allt ett antal i släkten så det blir ju lite att stå i inför en fest. Därför får vinnaren numera bara anordna tävlingen och festen lottas ut bland familjerna. I år var vi hos min moster och morbror på Sturkö och det var fantastiskt trevligt som vanligt när vi har släktsammankomster! Millie somnade först vid halv åtta tiden men vaknade sen och ville vara med :) Hon tog ytterligare en liten tupplur senare men var vaken mest hela kvällen. Hem åkte vi med taxi vid tolv.


Solen sken på oss




Vi åt och drack mycket och gott, först traditionsenligt "Midsommarbord", sen jordgubbar med grädde och glass, efter det lite Toscakaka till kaffet och framåt halv tolv tiden blev det grillad korv...nu förstår ni kanske varför jag ville ha lösa tyglar denna helgen ;)




Jag och Millie var visst lite matchande :)




Självklart blev det dans runt midsommarstången




Och eftersom Millie nu var vaken igen så fick hon givetvis dansa med







Dagen till ära fick Millie smaka lite vispgrädde...hon tyckte inte det var helt äckligt ;)




Mmmmer




Bus med kusin Jöjje (min kusin egentligen men jag vet inte vad han kallas i förhållande till Millie)




Tävlingen vanns i år av Stina, för 3:e gången sen tävlingen infördes





Längsta drive hade min moster Bibban och hon fick detta fina pris som liksom priset ovan vandrar från år till år




Hoppas alla hade en helt fantastisk midsommar, njut nu av hela härliga sommaren som vi har framför oss!

Vikten...

Jag vägde mig idag bara för att jag skulle :) Hade gått ner hela 0,1 kg ;) Nu säger vissa säkert att detta inte räknas som viktnedgågng...men i min viktminskningsvärld gör det faktiskt det. Jag hade räknat det som en viktuppgång om jag legat på +0,1kg, så det så :D

Lövmarknad

Idag är det Lövmarknad i stan. Dagne började givetvis med ösregn, som sig bör denna dagen. Jag var hos sjukgymnasten i morse och fick nya övningar, ska börja använda pilatesboll nu så det har jag beställt en. Vi tog oss upp på marknade när Millie sovit förmiddag och ätit lunch. Det var uppehåll när vi var där, nästan i alla fall, duggade lite lätt emellanåt. Jag ville hitta kläder till Millie till imorgon, jag tittade redan förra året och hoppades i smyg att vi skulle få en flicka :) Nu fann vi det vi skulle ha i alla fall. Jag åt även en Langos, himla onyttigt jag vet, men det hör liksom Lövmarknaden till. Millie fick även en fiiin ballong :) Ikväll ska jag och Millie sova hos hennes mormor och morfar, Tommy jobbar nämligen kvällen och vi vill inte sitta själva ikväll också! Imorgon blir det midsommarfirande på Sturkö tillsammans med släkten, blir visst runt 30 personer.


Millie med sin fina ballong




Snöret och vikten var allra roligast :)




Midsommartjej




Mor och dotter


Sen middag

Det tog 1 timme och 20 minuter att få Millie att somna ikväll, därför blev det en sen middag! Hon var inte skrikig eller så, låg bara och stirrade på mig och skulle känna på mitt ansikte och hår hela tiden. Verkade som hon var rädd att jag skulle gå...mitt lilla hjärta :)



Kycklingfilé, sallad, champinjoner och fetaostkräm, mumma!



Nytt mål

Efter lite övervägade har jag nu bestämt mig för att sätta upp ett nytt viktmål. Jag ska försöka tappa 5 kg till från där jag är nu. OM jag skulle känna mig helt skitless på det när jag nått mitt första mål (3 kg från nuvarande vikt) så får jag ta en ny funderare. Men jag ska göra mitt bästa att tappa 5 kg!
I samma veva kan jag säga att jag tror att jag skiter i veckans vägning, det är både Lövmarknad och midsommar och jag känner att jag vill ha lite lösa tylgar då!

Förresten...

Imorgon blir Millie 8 månader! Herregud!  


Liiiten Millie


Söndag, måndag, tisdag

Varit lite dåligt med bloggandet. I söndags blev det som sagt Glassiärenglass som vi mumsade i oss i solen på Stumholmen. Igår gjorde vi inte mycket, bvc sköterska var här och gjorde boeltest som gick galant. Jag har kännt mig lite risig igår och idag (bättre idag dock) så efter det slappade vi bara. Idag har vi varit ute en sväng med Johanna+Noah och Mia+Elina. Vi åt Subwaylunch i solen i Hoglandspark. Imorgon ska vi, jag Millie och Tommy till simhallen, får se om det blir fler som följer med. Nu ska jag bada med Millie sen blir det matlagning, medan Tommy lägger henne, fetaostfylld kycklingfilé med sparris, champinjoner och halloumi blir det idag!


















Tackar!

Jag tackar Johanna och Diana som jag var ute med igår, det var verkligen en toppenkväll! Jag kom hem till Johanna vid 21 tiden och sen snackade vi och drack vin i flera timmar. Vi kom nog inte ut förrän framåt 01. Vi gick först till Nivå en runda och träffade lite folk, efter det bar det vidare till Statt där vi dansade loss ordentligt. Vi stapplade hem när det stängde vid 03, vissa hade fortfarande skorna på sig och andra inte :) Det finns många anledningar till att jag inte använder högklackat! Idag är jag lite trött och sliten, men jag har fått ligga och dra mig länge nu på förmiddagen och Tommy får ta det tyngsta lasset här hemma idag. Om en stund när Millie sovit färdigt förmiddagsluren ska vi gå till Glassiären, mumma!


Johanna, glad som vanligt




Diana som jag lärde känna igår




Me :)




Denna bilden är till Ann...har jag koll på posen ;)




Fler poser




Statt




Statt ;)




Väldigt lyckad "Nu ska vi ha ett kort på oss ihop" bild




Vikt v.24

-0,4 denna veckan, ligger nu på sammanlagt -6,5 kg sen start!

Kameravila

Igår fick kameran vila. Millie var på ett osedvanligt dåligt humör, jag hoppas inte det ska vara så här med varje tand som ska upp...då kan det bli ganska jobbigt de närmsta 2 (?) åren! Ja, jag vet ju inte hur lång tid det tar för 28 tänder att komma upp så jag gissade. Vi var bara hemma hela förmiddagen, ja en bit in på eftermiddagen också. Millie ville inte alls äta igår som hon vanligtvis är väldigt bra på. Bara mellanmålet slank lätt ner, kanske för att det var kallt och svalkade i munnen. På eftermiddagen åkte vi och lämnade tillbaka kilklackskorna (Sorry Ann :) ) och köpte ett par nya utan klack...som givetvis var trasiga såg jag på kvällen :( Det var svårt att få Millie att somna igår kväll också, så det slutade med att hon sov hos oss från midnatt ungefär. Hon har gråtit en del i sömnen inatt. Imorse när jag tittade i munnen på henne så blöder det nästan där tanden håller på att komma igenom och det är jättesvullet. Jag gav henne faktiskt Panodil som jag annars är väldigt restriktiv med!

Idag ska Millie vara hos sin mormor och morfar ett tag på eftermiddagen så att jag kan handla. Ikväll ska jag, hör och häpna, ut och svira med Johanna, en ny vän från förädragruppen och förhoppningsvis Anna som också är en ny vän från samma grupp! Det ska bli jättekul och jag ska givetvis ha på mig min nya klänning ;)

Uppsving

Ja, jag tog mig i kragen och fotade lite av inköpen som gjorts de senaste två dagarna. Förutom det som följer köpte jag ett par skor idag, men de ska nog lämnas tillbaka imorgon. Det var en liten kilklack på dom och alla som känner mig vet hur det hade slutat!


Till Millies dörr...present från faster Zandra




Till Millies rum




Skor och keps




Till mig (wohoo)




Till mig...strl 28 :)


Bloggsvacka

Återkommer så fort orken kommit tillbaka.

Aj aj aj

Jag skrev ju igår att jag varit på ett skivstångspass i måndags. Igår gick det väl an, jag stapplade mig fram rätt bra, idag är det katastrof. Mina ben är som trädstammar och gör ont så in i baljan!
Det blev en sväng till simhallen med Millie igår, vi var själva i hela simhallen :) Jag konstaterade att vi måste dit oftare för Millie var väldigt skeptisk igår. Verkar som om hon legat av sig sen babysimmet slutade, kan ju försöka gå i alla fall varannan vecka.
Framåt kvällningen var det dags att fira mitt kusinbarns student, det var trevligt och han var på ett mycket gott humör ;) Jag och Millie stannade inte jättelänge eftersom det är läggdags för henne vid 19-19.30 tiden, då är hon helt slut!
Idag är det föräldragruppsfika hos Anna.


Kusinbarnet Anton




Antons pappa Mats (min kusin) höll tal







Millie var glad





Mina bilder

Jag har skrivit det i min presentation, men det verkar som om jag får skriva det här också. Alla bilder jag publicerar är mina privata bilder, om inget annat anges, och får inte användas/lånas utan min tillåtelse!

Hos Lotta

Igår hade vi en förmiddag hemma och en eftermiddag hos Lotta i Hässlegården. Jag var även på ett skivstångspass på Friskis igår, jag trodde ett tag att jag skulle dö! Idag funderar jag på om vi ska gå till simhallen en sväng. Har inte varit där sen babysimmet slutade och jag känner att jag måste underhålla hennes simkunskaper ;) Ikväll ska jag på studentfirande, mitt kusinbarn Anton tar studenten!


Resa bort??




Hilda och Millie. Hilda är på dagen 3 månader äldre än Millie


Loves 6-månaders kalas

Vilken helt fantastiskt lyckad dag och kväll det blev igår! Love fyllde 6 månader den 1/6 och Ann och Niklas valde att ha kalas som substitut för dop/namngivelse. Vi samlades vid 14 och åkte hem vid 23.30 så det blev en lång dag, men ack så trevlig. Nu följer en bildkavalkad :)


Lite lek innan första måltiden för dagen




Mat i uterummet (som är under renovering)







Det vackra värdparet




Gulle




Millies verk, kul med pappersduk




Tuvas verk, hon gillade också pappersduken




Tipspromenad, vi hade 6 av 9 rätt







Pappamys




Familjen W/P




Den HELT fantastiska tårtan, gjord av en av gästerna, Olivia







Fäder och döttrar




Det var i alla fall några som badade




Huvudpersonen för dagen och hans mor




Millie gungade gung....får??




Fiskedamm för alla barn...










...och Jocke




Spännande




Det var gotte i Millies påse




Påsens innehåll...




Efter fiskedammen var det läggdags för Millie och eftersom det var 3 andra bebisar på stället som också skulle sova fick vi placera dom på lite olika ställen. Millie fick sova här...:)




Matilda hade lite problem med armen så hon konstruerade ett fiffigt sugrör




Ja, det var ju fotboll igår och tv:n i vardagsrummet strejkade så Niklas fixade en liten tv på gården :)




Lite kyligt var det allt




Sen var det mat igen som fick avsluta vår kväll!









Stort tack till Ann och Nilkas för en fantastisk dag/kväll med smaskig mat, god dryckoch trevligt sällskap!

Inget intressant

Igår blev det ingen bloggat för vi gjorde i princip ingenting :) Tommys lillasyster från Ronneby kom hit framåt kvällningen och vi käkade ihop. Efter att Millie somnat åkte jag ut, själv, till mina föräldrar och sov där så Tommy och Sara skulle få lite kvalitetstid ihop. De träffas så sällan. Detta innebär att jag sovit väldigt gott inatt och det är ju positivt eftersom vi idag ska på heldags kalas hos Love i BH 90210! Det börjar kl 14 och sedan är det fullspäckat schema dagen lång, kolla på lovewinbom.blogspot.com :) Jag återkommer med bilder imorgon!

Vägning

Ja, vågen visade minus denna veckan i alla fall dock ett j**ligt litet minus. Men men, man får vara glad för det lilla, jag fortsätter att kämpa i motvinden. -0,3 denna veckan.

En sak till

Det är uppenbarligen ganska många som tittar in på min blogg, det hade varit jättetrevligt om ni vill lämna en liten kommentar då och då. Så jag får en hum om vilka ni är som kikar in i mitt liv :)

Funderingar

Jag har funderat på detta fenomen som kalls förkortningar. Jag tycker det är helt okej med förkortningar som faktiskt är verkliga, som betyder något vettigt, men förkortningar baserade på ren lathet, det är något jag ogillar. Jag skulle givetvis aldrig använda ens de riktiga förkortningarna i något betydelsefullt sammanhang som exempelvis ett personligt brev tillhörande en jobbansökan. Nedan följer några exempel:

Riktiga förkortningar:


Ex  = Exempelvis
Pga = På grund av
Etc = Etcetera
Fd = Före detta
Osv = Och så vidare
Bla = Bland annat
Osa = Om svar anhålles


Oriktiga förkortningar

Ä = Är
E = Är
Ql = Kul
Oxå = Också
Å = Och
O = Och
Och den värsta jag sett, på en REKLAMpelare :
7kt Ql

Nej mina kära vänner, denna lathet är inte okej i mina ögon.

Biblioteket

Igår var vi hemma nästan hela dagen, MIllie var inte på sitt soligaste humör direkt. Jag tror att det är tanden som spökar. Vi var bara en liten sväng uppe på stan annars mös vi (och bråkade lite) bara här hemma. Jag hade så förbaskat ont i ryggen igår också så lusten fanns inte för någonting.
Idag har vi varit på biblioteket på en liten sång och sagostund, det var väldigt trevligt och Millie tycktes gilla det skarpt! Nu sover Millie och jag ska snart till sjukgymnasten, Tommy jobbar ikväll så det blir mys med Millie för hela slanten.


Dubbelregnbåge blev det igår, taget från vår balkong




På biblioteket




Elina var där




Noah också




Millie var hänförd när det lästes saga




Sjörövartåg och lättnad

Idag var det dags för sjörövartåget från Hoglandspark över stan ner till Stumholmen där det spelades musik och teater. Det var trevligt och vädret var med oss :)
Jag kan även berätta att det har löst sig med bilskadan jag tidigare skrivit om. Min bli fick ju inga skador och då behöver jag tydligen inte betala någon självrisk utan min premie höjs istället under två års tid. Jag får betala 500 kr utslaget på två år! Lite skillnad mot att punga ut 3000 kr på ett bräde, alltså är jag glad och lättad nu :)
Eftermiddagen ska spenderas hemma i lugn och ro, ikväll ska jag träna.


Samling i Hoglandspark




Mina kära vänner var givetvis med :)




Millie gillade musiken...om ni tittar riktigt noga så skymtar ni hennes lilla tand :)




Tuva var lite trött




Då tågar vi







På Stumholmen träffade vi tuffa Elsa...




...och Emelie med sin Nova




Sång och teater




Solen sken på oss




Ann och Love




Jag tror Millie blev lite förtjust i sjörövaren som ledde tåget :)




Nyvaken Tuva och pigg Josefin (som förövrigt bröt lilltån hos Ann igår :) )


Soool

Ännu en härlig dag hos Ann och Love är till ända. Idag blev det även ett permiärdopp i den 22 gradiga poolen, nice :) Nu ska det badas och läggas barn och sen ska en god kyckling/halloumi sallad intas. Imorgon blir det Sjörövarmarch med Marinens musikkår.


Väldigt bekymrad, tror det var varmt med kläderna på....




...så vi slängde av dem




Det tog en stund för mig att komma i, men i kom jag till slut


Mors dag

Ja, det var ju mors dag igår. Jag fick frukost och present på sängen, vilken duktig dotter jag har! Jag fick en "Power mom", en liten woodoodocka som ska hjälpa mig igenom allt jobbigt med föräldraskapet, den hänger nu på min nyckelknippa! Tommy och Millie spenderade förmiddagen på Stumholmen och jag städade. Vid 14 gick de hem till Tommys mormor för att fira mors dag där och jag åkte ut till mina föräldrar och solade lite. Hämtade Millie vid 17, Tommy gick till gymmet, sen intog vi en mycket god middag och efterrätt på Saltö. Jag och Millie sov kvar och kom hem för en liten stund sedan. Nu ska hon sova förmiddagslur och sen ska vi till BH 90210 och sola och umgås med våra vänner!





Mamma, pappa, syster och systers kille




Mmm, melon




Millie och morfar








RSS 2.0