Lilla gumman





Millies fötter

När Millie föddes var hennes fötter inåtroterade, den ena lite mer än den andra. Innan vi fick lämna bb var vi hos en ortopedläkare för att kolla så hon inte hade klumpfot. Så var inte fallet, men läkaren i fråga ville linda hennes fötter för att räta ut dom. Sagt och gjort, de lindades, utan skyddsvadd mellan hennes hud och den hårda lindan!  Vi fick inga direkta direktiv om hur ofta vi skulle linda om benen så när vi tog av dom hade hon ett jättefult trycksår vid fotleden på framsidan! Det är fortfarande ett fult och rätt stort ärr på hennes lilla ben, jäkla gubbe, och han kallar sig själv överläkare!
Igår var vi i alla fall på återbesök eftersom Millies bvc läkare tyckte att vi skulle det, så hon skrev en remiss när vi var på 6 månaderskontrollen. Vi fick bra besked igår, det är inget fel på Millies fötter, de ser heeelt normala ut! Känns jättebra, nu hoppas vi bara att ärret bleknar bort helt med tiden.


Här ser man att Millies fötter är inåtroterade. Detta är första badet på bb, inte populärt :)




Böcker

 Jag börjar skolan den 18/8 och det ska verkligen bli jättekul! Jag skrev ut schemat häromdagen och det verkar som om vi kommer att ha föreläsningar ca 2 dagar i veckan. Det känns bra, jag har ju en bit att köra dit, men 2 dagar i veckan fixar jag lätt! Vecka 38 kommer vi påbörja första praktiken som kommer att vara i 5 veckor, jag hoppas verkligen att jag kommer kunna hitta en praktikplats här nere så jag slipper köra till Kalmar mån-fre i 5 veckor! Efter praktikveckorna är det slutexamination i den kursen och sen börjar nästa som jag också kan tänka mig innehåller 5 veckors praktik. Som sagt, det ska bli väldigt kul.
Igår på morgonen blev jag påmind om att jag inte kollat litteraturlistan för den första kursen i min utbildning. Jag kollade och ser att det rör sig om 10 böcker som är obligatoriska och de är inte billiga direkt så att köpa alla är ju uteslutet. Jag kollade via nätet på biblioteket och det visar sig att nästan alla böckerna fanns inne! På eftermiddagen igår gick då jag och Millie upp för att låna dom. När jag kommer in på biblioteket ser jag en bekant som ska läsa ihop med mig stå i utlåningsdisken. Hon har lånat ALLA böcker jag skulle låna!!! Snacka om snopet! Ja ja, man får ju bara låna dem 1 månad och jag har redan reserverat allihop nu så jag får dom i slutet av augusti i stället!

Soligt

Igår tittade solen fram igen och vi var på Stumholmen med Johanna och Noah!


Noah




Noah och Millie, återigen detta lekande ihop fast ändå inte...




Johanna och Noah


Skador

Millie har den sista veckan slagit sig ganska ordentligt vid två tillfällen. Vi har tidigare varit förskonade från att hon slagit sig, men nu när hon är mer rörlig så får man ha stenkoll! Häromdagen klättrade hon upp på en liten pall vi har bredvid tv:n, slant och slog i galsskivan på tvbänken, hon skrapade bort lite hud under näsan och var allt annat än glad! Igår kväll innan badet var hon som vanligt naken ett tag och kissade som vanligt på golvet. I nästa sekund halkar hon i kisset och ramlar baklänges och lyckas slå bakhuvudet i en sån där vit liten sak som man spikar fast sladdar längs listerna med! Det tog inte 30 skeunder så hade hon en blåröd jättebula, och hon var inte speciellt glad denna gången heller. Min lilla stumpa, jag blev livrädd igår när det hände. Idag har bulan gått ner och ruvan under näsan ramlade igår!

Idag ska vi träffa fam Beverly Hills och fam Melrose Place, får hoppas att dagen är olycksfri!

Lekparken

Igår var vi en runda i den jättefina nybyggda lekparken i Lyckeby.








Ja, jag tyckte också det var rätt kul i parken :)







Far och dotter diskuterar dagen :)




:)




Detta kittlade i magen på både mor och dotter, förmodligen mest på modern :)




Tommy var cool


Bra helg

Nu var det ett par dagar sen jag uppdaterade igen, har både haft fullt upp och varit helt slut :) I lördags var jag ute med Linda och Rebecka. Vi var hemma hos Linda först och snackade skit och hade väldigt trevligt. Väl ute blev det först en vända på Nivå sen Statt och dansgolven. Det var väldigt mycket folk ute, lönehelg ju. Tyvärr blev det inga kort tagna, jag hade kameran med mig, men den blev bortglömd hela kvällen. Det var meningen att jag skulle sova hos Linda men vid 03.10 snåret ångrade jag mig :) Jag traskade hemåt och blev inte jätteglad när säkerhetskedjan låg på :) Både Tommy och Millie blev väckta med andra ord. Tommy blev inte glad på mig och jag sov på soffan, men hemma var jag i alla fall :)
Igår var Tommys syster med familj och hans mamma här och käkade middag, det var trevligt som vanligt och Millie och Jonatan fick leka lite igen. Tommy är ledig idag också och vi ska först ut till den nya parken i Lyckeby och i eftermiddag gå på stan en runda!


Nu gäller det att inte ha ömtåliga saker stående framme




Vår (mat)glada tjej





Fusk

Idag har jag fuskat. Bara för att jag blev så ledsen när jag vägde mig idag...och då är det ju verkligen rätt att äta choklad, det hjälper ju! Nej, jag tror jag ska ha en vågpaus. Forsätta äta enligt min kcalnivå men inte väga mig på ett tag, jag känner att jag bara stirrar på vågen hela tiden och inte känner efter hur jag mår i den vikten jag har nu. Hm, vi får se hur jag gör!

Fastnat

Ja, min vikt har kört riktigt fast och det är inte alls kul! :(

Del av föräldragrupp

Idag har Maria+Elina och Jessica+Vidar varit här på lunch och lek. Det var trevligt och det är så kul att se barnen leka ihop men ändå inte :)


Vidar




Elina




Alla skulle leka med samma leksak, min gamla aktivitetstavla:)




Eftermiddagsmys med pappa


Nakenfis

Bus på Millies rum innan kvällsbadet..givetvis hann hon kissa på mattan innan jag fick bort den :)









Om Millie 2

I april skrev jag ett inlägg om hur Millies dagar ser ut, hur hon åt och sov och annat. Jag tänkte nu göra ett nytt sådant inlägg eftersom det har gått ett tag och det händer ju massor!


Mat: Millie äter fortfarande jättebra. Hon börjar numera dagens mat med välling kring 06. Vid 09 får hon lite frukost ihop med mig/oss, det kan vara gröt med katrinplommon eller yoggi med någon frukt (ex banan) eller några bär (ex hallon) i. Vid ca 12.30-13 äter hon lunch, någon varm rätt. Vi har i olika omgångar provat att ge henne hemlagat men det vägrar hon, det ska vara burkmat :) helst pasta. Framåt 14.30-15 får hon mellanmål, är vi hemma blir det bara lite frukt och om vi är iväg har jag oftast med mig någon burk med mellanmål. Nästa mål är middag vid ca 17.30-18, då får hon åter varm mat, har hon ätit pasta till lunch blir det inte det till middag utan då något med ex potatis i. Vid 22 äter hon välling, oftast i sömnen :)


Sömn: Ja, Millie lägger sig fortfarande mellan 19-19.30. Numera somnar hon själv i sin säng, förut somande hon alltid i famnen på mig eller Tommy. Nu lägger vi ner henne, säger godnatt, sätter igång speldosan och går ut. Oftast får vi gå in en eller ett par gånger och lägga ner henne igen (ställer sig alltid upp i sängen) och dra igång speldosan igen, men hon somnar oftast på 10 minuter. Har vi tur somver hon fram till 06 utan att vakna, annars kan hon vakna till runt 04 tiden men somnar oftast om igen när man varit inne hos henne (sover i eget rum). Visst kommer det jobbiga nätter då hon vaknar mycket men oftast går det bra (peppar peppar ta i trä) När hon vaknar på morgonkvisten tar vi in henne till oss och hon får äta välling i vår säng, oftast somnar hon om en liten stund till och vi går upp kring halv åtta. På dagen socer Millie ca 2-2,5 timme uppdelat på två gånger.


Humör och skojiga saker: Millie är fortfarande en glad tjej :) Speciellt om hon får min eller sin pappas uppmärksamhet :) Just nu är hon innen i en väldigt glad period, visst gnäller hon ibland och jag tror det är detta med separationen som spökar. Hon är väldigt kelen och vill gärna mysa och leka i knäet på oss. Hon gillar tittut skarpt nu båda när hon själv är gömd och när vi gömmer oss. Millie är fortfarande väldigt förtjust i sina köksredskap men nu har även andra barn blivit väldigt intressanta :) speciellt sin kusin är hon glad för! Musik älskar hon fortfarande och vi sjunger och lyssnar på musik varje dag.


Kan och inte kan: Millie tog sina första "krypsteg" för ganska exakt en månad sedan och nu går det riktigt fort. För några veckor sedan började hon ställa sig upp i sin säng och i lördags ställde hon sig upp mot sin gåstol, första gången hon ställde sig upp utanför sin säng. Nu ställer hon sig upp mot allt och släpper gärna taget och står några sekunder utan stöd! Jag är helt förvånad över hur stadig hon blivit på bara några dagar! Gå omkring hållandes i våra händer är hon också väldigt duktig på, det går undan då också :) Vinka är Millie riktigt bra på nu och hon klappar i händerna ofta, fast på sitt eget lilla vis:)

Jaa, det är allt för tillfället, men som jag skrev förra gången så kanske jag åter kommer med lite till senare :)

Sorry

Det har varit dåligt med bloggandet här nu ett par dagar. Det beror delvis på att jag har och har haft så jäkla ont i både rygg och nacke. Detta resulterar i dålig sömn och jag blir skittrött! Ja ja, nu är jag här i alla fall :)
I måndags var jag och Millie i parken med Josefin och Tuva, samt Pelle, Emma och Nilo som var hemma och hälsade på från Skåne. I går gjorde vi inget speciellt, var ute på Saltö en runda på eftermiddagen när Tommty gått till jobbet. Idag ska jag på ansiktsbehandling som jag fick när jag fyllde år. Det är hos Agneta som jag även vaxar mina ögonbryn hos, ska bli väldigt skönt. Förhoppningsvis ska jag även träffa en gammal vän idag, hon bor inte här annars men är hemma och hälsar på, vi får se hur det blir.

Tommy jobbar nu bara denna och nästa vecka, efter det går han på semester hela augusti och sen pappaledigt hela hösten, han är rätt nöjd med detta :). Jag fick brev från högskolan häromdagen med lite info och så. Vi börjar den 18/8 med upprop o dyl. och på onsdagen den 19/8 har vi första föreläsningen. Detta ska bli så spännande!


Emma och Pelle




Nilo på upptäcktsfärd




Josefin och Tuva




Mitt fjun :)


Kusinlek

Vi var i Gredeby hos Millies kusin denna söndagen också. Åt frallor och lekte, dessvärre regnar det idag så det blev inomhuslek men det gick lika bra det!


Kusin Jonatan och faster Zandra




Millie gör sin specialare, bakåtkiken :)




Gullunge




Idag har Millie varit som en solstråle




Lek tillsammans men ändå inte




Kusinerna, och Zandra bakom




Hejdå-puss


Inte dumt

Ett glas vin och en god bok på balkongen till denna utsikten är inte helt fel!


Ena hållet




Andra hållet :)





Trummenäs

Idag har jag och Millie varit på Trummenäs och hälsat på Karin. Vi pratade och åt glass (fridag idag, lördag). Framåt eftermiddagen drog ett åskväder som heter duga in och det dundrade och ösregnade.
Tommy jobbar ikväll igen...jag hade velat gå på en fest ikväll med en kompis som jag träffar allt för sällan, men det får bli en annan gång. Jag och Millie stannar hemma och myser :)


Nu har Millie kommit på att man kan ställa sig upp på andra ställen än i sin säng :)




Söta Karin




Mor och dotter med skiftnyckel


Stillestånd

Efter de tre dagarna jag hade fritt förra helgen så var jag orolig att jag skulle ha gått upp i vikt vid veckans vägning, men jag har stått stilla. Hur mycket min vikt ligger på nu är en hemlis :) men det börjar på 6!

Sturkö

Idag har jag, Tommy och Millie varit och solat och badat hos min moster och morbror på Sturkö, hääärligt!





Hos min moster och morbror har man fördelen att ha en helt egen strand!






















Inte helt dum utsikt heller :)




Javisst, 22 grader i vattnet




Eftersom jag har en rygg som inte funkar som den ska så måste jag ha inlägg i skorna, dessa leker Millie gärna med och lyckade idag putta ner den ena mellan brädorna. Det tog sin tid, men eftersom jag har en envis sambo så kom den tillrätta tillslut!



Märkeskläder

Idag har det öppnat en ny webbshop som säljer märkeskläder till förmånliga priser. Kläderna är second hand, men en del av dem är inte ens använda och har lapparna kvar! Klädernas skick graderas i en skala från "nyskick med lappar kvar" till "bra skick".

"Hos oss kan du hitta märken som Sass&Bide, Zadig et Voltaire, Seven for all mankind (7FAM), Lauren Moffat, Get cutie, CC Skye och mycket mer."

Texten är tagen från sidan som heter relove.se, titta in där!

Millie skrattar

Tommy viftar med en handduk framför Millie :)



Mitt gull

Mamma, jag är vaken nu!




Upptäcktsfärd på Saltö




Blåöga



Mellanmål

Millie sover eftermiddagslur, jag äter lite mellanmål och kollar Vänner.


Vaniljyoghurt men jordgubbar, kiwi, banan och russin


God middag

Igår blev det inget bloggande av, hade ingen lust alls. Jag och Millie var på stan en runda och på biblioteket och lånade en hel trave böcker och två cd skivor. På eftermiddagen var vi och hälsade på på en av mina gamla arbetsplatser. Jag lämnade även ett cv till den nya chefen där, hoppas på lite extrajobb i höst så vi kan spara lite på föräldradagarna. Idag har jag lämnat ett cv till chefen för kommunsyrrorna, kanske kan få ett pass eller två där också. Jag ska även höra av mig till ett annat ställe, jag satt rätt mycket krokimodell en period och tänkte kolla om de fortfarande är i behov av modell. Idag har jag även varit hos naprapaten. Jag gick ofta till henne innan jag började på sjukgymnastiken och hon är toppen. Min sjukgymnast ville dock inte att jag skulle gå till henne under behandligen hos honom. Men nu ska jag inte till honom på länge och det var tur att jag gick till Åsa idag. Det satt fast i hela min rygg, så illa har det inte varit någon gång tidigare och jag tycker redan det känns bättre (peppar peppar, ta i trä).
Ikväll har vi varit och käkat smaskig gillmiddag hos mamma och pappa. Nu sover Millie, Tommy wii:ar och jag surfar med Allsången på i bakrunden. Jag är jäääkligt sugen på något, jag vet inte vad, men jag har ett par hundra kcal till övers ikväll så jag får se om jag pelar i mig något gott sen! :)


Millie tycker att skor är fantastiskt spännande!




Mamma och pappa




Millie och moster Cissi




Jag är mätt och belåten






Borta natt

Ja, i natt sov Millie borta för första gången utan varken mig eller Tommy. Hon sov hos mormor och morfar och det gick toppenbra! Känns jätteskönt att det funkade så bra och vi är så stolta över henne, vår lilla tjej. Jag och Tommy var på O`Learys och käkade, gick hem och delade en falska Asti, somnade ca 22.00 och vaknade 10.00 idag ;) Vi behövde nog den natten! Idag var vi och hämtade Millie vid halv tolv tiden sedan åkte vi ut till hennes kusin med familj i Gredeby och fikade och lekte. De är verkligen glada för varandra, Millie och hennes kusin Jonathan.


Jag och Jonte leker i hans tuffa tält som ser ut som en igloo




Millie ville så klart också vara med




Hon tjöt av skratt åt Jonte i tältet :)




Gunga lite grann...




Fotboll




Här kommer lilla jag :)


Dags för uppdatering

Ja, det var ett tag sedan jag gjorde ett ordentligt inlägg känner jag. Det har varit en väldigt gnällig vecka här hemma och en hel del stök på nätterna så jag är rätt trött. Men det har även varit en bra vecka med tanke på födelsedagspresenter och antagningsbesked till högskolan för se på fan...JAG KOM IN! Detta innebär att i augusti börjar jag skolan igen och Tommy ska vara pappaledig hela hösten! :) Vi är sååå glada båda två.
Idag har jag och Millie varit med Mariana i Ronneby på Tosiga en runda och ikväll ska Millie sova borta utan oss båda för första gången. Hon ska sova hos sin mormor och morfar och det kommer säkert att gå lysande...fast jag kommer att sakna henne massor. Jag och Tommy ska ut och käka och sen dega framför tv:n.


Ser ni :)




Millie äter efterrätt själv :)







Delar av familjen på middag igår







Nu när Millie kryper för fullt vill hon gärna vara där jag är och det är ju helt ok, men vårt badrum är ett typiskt 50-tals badrum med liiiite yta så något trångt blir det :)


Bra dag

Frukost på sängen, mys med min tjej hela dagen, rosor, paket, smaskig mat lagad av min egna kock och ännu smaskigare efterrätt...kan det bli bättre?? Tack för alla gratulationer. Nu ska jag ge Millie välling sen blir det sängen, imorgon kommer mamma, pappa, Cissi och Del på middag, god natt!

Idag...

är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag! :)

Dilemma

Imorgon fyller jag år. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med mat och våg frågan de närmsta dagarna. Imorgon skulle jag självklart vilja ha lite firare tyglar eftersom jag fyller år. På fredag ska mina föräldrar och min syster med kille komma hit på middag och det blir nog ingen direkt nyttig kväll. Och på lördag har mamma och pappa sagt att Millie kan sova hos dem så jag och Tommy kan hitta på något själva och blir det så kommer vi antagligen att gå ut och käka och dricka gott. Detta innebär 3 dagar där jag inte kommer att hålla mig till mina kalorier (1480 kcal/dag)...eller så får jag skita i att ha en trevlig födelsedagshelg och väga och räkna kcal istället. Hm...som sagt, dilemma.

Parken

Vi tog en runda till lekparken i eftermiddags :)









Lyckat!

Festen i lördags var kanon. Trevligt sällskap och drinkar på löpande band :) Vi var på Nivå en sväng sen dansade vi loss på Statt till stängning. När jag kom hem städade jag undan och dikskade upp allt. Kom i säng lite efter 04. Igår var jag lite sliten, men det var det värt!

Drinkar i köket. Anna och Sandra




Drinkar i vardagsrummet :). Sullan, Anna och Sandra




Rebecka, Lotta och Linda




Sandra, Ann som självklart har koll på posen, och Rebecka



Sandra, Linda och Rebecka på balkongen...kort paus i regnandet




Jag och Ann :)




Linda var glad hela kvällen ;)




Sandra också, här på Nivå




Sen blev det som sagt dans på Statt :)



Tack alla för en toppenkväll!




Trött idag

Orkar inte blogga om gårdagen idag, det var en toppenkväll! Återkommer imorgon.

Wohooo!

Nu är det party! Vi ses i vimlet! Puss!

Gårdagens vägning

Jo då, den gick bra, faktiskt jättebra. -0,9 visade vågen denna veckan, ligger nu på -7,5 kg allt som allt. Minst 2,2 kg men helst 4,2 kg kvar att gå ner.

Ta bort den!

"Ketchup ska prutta det tycker jag, ketchup som pruttar tycker jag är bra. När ketchupen nästan är slut så man nästan inget får ut, då pruttar den allra bäst, det tycker jag är bäst."

Denna maler i mitt huvud dygnet runt, när jag vaknar på natten kan denna vara det första som poppar upp i huvudet på mig, ta bort den!

Råd

Jag fyller ju som sagt år nästa vecka och ska i helgen ha lite fest med några vänner. Tommy och Millie ska sova hos Tommys mamma denna helgen igen. Frågan är nu vad jag ska ha på mig. Kan jag ha samma klänning som sist jag var ute?? Jag har aldrig velat ha samma outfit 2 gånger i rad när jag går ut, men nu var det ju ändå nästan en månad sedan sist, funkar det då?? Det andra alternativet är en mörkblå klänning utan ärm men med tjockare axelband än den jag hade sist (bild på den finns tidigare i bloggen under rubriken "Tackar"). Jag har försökt ta bild på den, men den ser bara svart ut hela tiden...Smakråd någon???

Present

Ja, jag fyller år nästa vecka och idag fick jag en fantastisk present av mina underbara vänner, Ann och Josefin med familjer. Tack så jättemycket, tavlan ska hänga i Millies rum och är anpassad efter det.





Konstnär: Josefin Malmborg (fd Appé)

Reklam!

Jag har även varit på massage idag på förmiddagen hos Emma Andersson. Relativt nyutbildad massageterapeut och superduktig! Jag har ju lite erfarenhet av både sjukgymnastmassage och naprapatmassage och jag måste säga att jag var jättenöjd när jag gick från henne idag. Jag hade tänkt lägga upp hennes mail här för eventuellt intresserade men hittade ingen så, om ni vill kontakta henne kan ni antingen söka efter henna bland mina vänner på facebook eller säga till mig så vidarebefodrar jag intresset!
Tack Emma!

Ännu en underbar dag

Idag har vi varit hos Ann, Niklas och Love. Jag, Tommy och Millie, Josefin, Jocke och Tuva samt Sandra, Linus och Emilia. Grabbarna har byggt friggebod och varit riktigt manliga, vi flickor har tagit hand om de små barnen :) Vi har badat, solat och ätit allihop, dagen har varit fantastisk. Ann och Niklas ni är underbara och väldigt givmilda människor och vi är så glada att vi lärt känna er!


Idag tyckte Millie att det var skitkul att bada, hon plaskade som en toka och skrattade en massa!




Friggeboden som de manliga männen byggde :)




Förutom, 8 vuxna och 4 bebisar fanns det också 3 hundar på stället och Millie var väldigt nyfiken på dem. En av dem, rottweilern Ebba ville gärna pussa på Millie, helst i ansiktet och Millie skrattade högt varje gång :)


Nice

Igår kväll blev det skitsnack i 4 timmar med Linda, Rebecka och Sullan, i like!


Sulli




Linda och Rebecka




Gotte





RSS 2.0