Vågen

Vet inte om jag vågar väga mig imorgon...jag räknar ju förvisso med ett plus denna veckan men jag har onda aningar!

Spännande


Dagen i bilder

Vi började med babysim



Sen premiärade vi på gassiären





En premiär till, Millies första gång i gungan :)






Amningsstopp?

Inatt när Millie vaknade för att amma bestämde jag att, nej, nu får det räcka med nattamning. Hon åt nästan 200 ml välling strax efter 22 och hon äter ju massor med mat under dagen så hon kan omöjligen vara hungrig så dags. Det tog en halvtimme ungefär att söva om henne utan mat, ganska bra jobbat tycker jag. Det gick visserligen inte att få henne att somna om i sin egen säng (hade säkert gått om jag orkat sitta uppe längre) så hon fick komma över till oss. Sen åt hon inte förrän 06 då hon fick välling igen. Kanske det är slut på ammandet nu?? Det är med blandade känslor i så fall. Det är ju jätteskönt att slippa det på ett sätt och Tommy kan ju ta nätterna ibalnd då, men det betyder ju också att hon inte är så liten längre...Tiden går alldeles för fort. Man har ju ett speciellt band med barnet under amningstiden tycker jag, men hon kommer ändå alltid att vara min lilla tös :)

Idag har vi varit på föräldragruppsfika igen, satt ute i solen på Militärhemmet och gottade oss. På eftermiddagen var vi hos mamma och pappa på Saltö en sväng. Skulle egentligen gympat ikväll, men jag pallade faktiskt inte!








Morgonfrisyrer

Sådan mor sådan dotter


Fam Andersson

Idag tog vi en promenix ut till Saltö och familjen Andersson. Vi åt fruktsallad och hade det mysigt. Eila har en gåstol som Millie fick prova och den var poppis så när Tommy slutade jobbet åkte jag och köpte en till Millie :)  Efter fikat hos Josefin och Eila gick jag och Millie bort till mina föräldrar och vilade oss en liten stund och mös med morfar!


Lunchdags








Socker

Idag har jag min mammas gamla outfit på mig :)


Igår kväll

Det blev en toppenkväll igår med Ann och Josefin. Mina föräldrar kom hit runt 17 och passade Millie så jag kunde göra mig iordning, Tommy jobbade ju. När han väl kommit hem körde vi och hämtade Josefin och sen vidare hem till Ann i Backabo. Vi inledde med lite bubbel och sen gick vi loss på drinkarna :) Vi snackade skit, lyssnade på musik och sjöng karaoke, helt enkelt jättebra! Vi tog en taxi in till stan runt tolv och gick först in på O´Learys men gick snabbt vidare till Statt där vi dansade loss till klockan var 02 ungefär. Vi var rätt möra vid den här tiden så vi käkade på Red Light och åkte hem. När jag kom hem sussade mina älsklingar sött och Millie, som vanligen stökar varannan timme, hade givetvis inte rört en fena sen Tommy la sig :)
Idag har jag fått några timmar för mig själv igen och bara softat på soffan med en massa onyttigheter :)
Här kommer lite bilder från kvällen.


Värdinnan mötte oss i badrocken :)



Skål!



Skål igen!




En bild där Josefin sitter ner, stora delar av kvällen hemma hos Ann studsade hon omkring till allt från Lasse Berghagen till Ramstein



Drinken jag gjorde



Drinken Josefin gjorde



I förgrunden en av drinkarna Ann gjorde



Ann gjorde två drinkar, behöver jag säga att denna var smaskig??



Karaoke









Anledningen till att det bara finns en bild på Ann är att min kamera dog efter ca 3 bilder, de andra bilderna är från Anns kamera och varken jag eller Josefin fattade hur man använde den :)

Om Millie

Tänkte jag skulle skriva några rader om hur Millies liv ser ut nu för tiden. Jag delar för enkelhetens skull upp det i olika delar. Varning för mycket text ;)

Mat: Hon äter som en hel karl nu tycker jag. Börjar dagen med en portion gröt med en halv burk katrinplommon till. Vid lunch äter hon sen kort tillbaka en hel stor burk mat samt lite efterrätt. På eftermiddagen får hon mellanmål bestående av någon slags fruktpuré. Favoriten är päron och banan i yoghurt! Framåt kvällen får hon gröt igen med den andra halvan av katrinplommonburken. Sedan ett par dagar tillbaka ammar hon inte på kvällen längre utan äter välling, inte hel portion ännu, men igår klämde hon 140 ml ungefär. På natten ammar hon en gång, jag hoppas dock slippa den gången när hon väl kommit upp i hel vällingportion på kvällen (förmodligen önsketänkande jag vet :) ).

Sömn: Hon somnar mellan 19-19.30 kan man säga. Vaknar efter ca 1 timme och äter (välling nu då). Sen sover hon oftast lugnt fram till 23, efter det börjar bökandet. Hon kan vakna till allt mellan 2-6 gånger och behöver ibland sövas om i famnen men ibland räcker det att lägga henne till rätta, stoppa in nappen och sitta med handen på henne en stund. Det är dessa nätter som sliter ut mig fullständigt. I natt var dock en relativt bra natt. Hon behövde inte sövas om i famnen någon gång och hon somnade om direkt när jag la henne tillrätta. Hon vaknade till 23-01-03 och ammade 05. Det är ytterst sällan som jag får mer än 2 timmars sammanhängade sömn. Hoppas detta rättar till sig snart!!! Hon vaknar mellan7-7.30. På dagen sover hon ca 3 timmar uppdelat på 2 eller 3 gånger.

Humör och skojiga saker: Millie är en glad tjej oftast men hon kräver nästan alltid min odelade uppmärksamhet. Får hon inte det blir hon gnällig till tusen :) Jag längtar lite tills hon kan ta sig fram själv så hon kan nå alla saker som hon är så nyfiken på (detta uttalande lär jag väl få ångra ;) ) Hon tycker om att bli lite skrämd på skoj, det är jättekul. Hennes favvoleksaker är köksredsakpen. Hon tycker mycket om när man sjunger med henne så vi lyssnar mycket på hennes skivor. Hoppgungan är också en favorit en stund i alla fall. Tittut lär hon sig uppsaktta mer och mer. Hon verkar lära sig nya läten var och varannan dag och det är ju fantastiskt kul att testa dessa om och om igen :)

Kan och inte kan: Millie är jätteduktig på att sitta själv och gör gärna detta en stund, vi har dock fortfarande kuddar rund för ibland är olyckan framme och hon tippar. Hon har inte riktigt koll på att ta emot sig själv ännu. Hon vänder sig ofta från rygg till mage och blir förbaskad när hon legat så en stund för hon gillar inte att ligga på mage och kan inte vända sig tillbaka. Igår började hon vinka till oss och det tycker hon är jättekul.

Nu kommer jag inte på något mer för tillfället, men jag kanske återkommer med ett par rader till :)

Jo, just, hur jobbigt det än kan vara med gnäll och sömnlösa nätter så är hon ju det bästa jag har och jag älskar henne mest i heeela världen ;)

Äta själv


Veckans vägning

Inget att skryta om denna veckan heller men det var ett minus i alla fall. Nästa vecka får jag nog räkna med ett + eftersom det blir mycket utsvävningar denna helgen. Men nu har jag varit ståndaktig i många veckor och faktiskt tappat 5,1 kg så då kanske jag kan unna mig med gott samvete :)

Kvällning

Först vill jag säga tack till Zandra och Anna för era tips. Jag ska få lite mer sammanhängade tid för mig själv i helgen och jag hoppas att det kan få igång mig igen!

Idag var det dags för babysim igen och Millie är ju såklart alldeles lysande :) Efter det stannade Millie och Tommy ute i solen en stund och jag la mig i sängen i en kvart och glodde i taket. Jag var sen på återbesök gällande min astma. Det såg bra ut för tillfället och jag kan vara utan medicin ett tag! Goda nyheter alltså! När Tommy gick till jobbet vid fyra körde jag ut Millie till sin mormor och morfar där även hennes moster var sen stack jag och simmade. Det var skönt men lite mycket folk idag tyvärr. Sen hämtade jag upp Millie, körde hem, sen var det gröt-bad-läggning :)


Ååååå dyyyk



Håååll fast, håååll fast



High five


Solen skiner

Jag lämnade Tommy och Millie på en bänk, nu går jag och lägger mig en stund!

Trött igen

Jag återkommer när jag hämtat lite mer kraft någonstans...några tips om vart jag kan hitta den, kraften???

Mitt allt






Hemma dag

Ja, jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag så vi blir nog hemma jag och Millie. Jag har fullt upp resten av veckan så det kan ju vara rätt skönt att bara vara hemma också. Det enda som är inplanerat idag är gympa 17.30. Imorgon är det simmning och föräldragrupp på BVC onsdag är det vägning och 6 månaderskontroll på BVC, jag ska vaxa ögonbrynen och gå på gympa. På torsdag är det först babysim, sen ska jag simma och efter det ska jag på kontroll hos astmasjuksköterskan. På fredag är det väl rätt lugnt ändå, ska bara till sjukgymnasten :) Lördag är det ju fest på kvällen, wohoo! ;)

Jag håller på att försöka avveckla amningen här hemma, det går rätt bra faktiskt. Hon ammar inget på dagen numera, bara natten, tidig morgon och kvällen. Vi har de två senaste kvällarna försökt ge henne välling för att försöka få bort den amningen också och kanske någon av nattamningarna också om hon står sig lite längre på vällingen. Men, det har än så länge inte gått, första kvällen bara knep hon igen och vägrade ens ta flaskan i munnen, igår smakade hon lite, men bara efter att hon fått amma lite först :) Det gäller nog bara att ha tålamod. Nu sover hon lillstumpan och jag ska rensa bland strumpor och underkläder då det knappt gick att stänga mina sådana lådor längre!

Emelie: Ja, hon sover skitbra fram till ca 23-24 sen börjas det :)


Var och fikade med Charlotta på Åhléns i lördags




För att variera lite så har det lekts med slickepotten idag




-

Ja det blev ett minus på vågen idag trots allt, ett litet minus men det är bättre än ett plus :) Står nu på -4,9 kg!
God natt

Så här kan man också sova




Förberedelser

Nästa helg är det ju dags för mig och mina vänner Ann och Josefin att göra Karlskrona osäkert. Idag var jag och hämtade en flaska Zubrowka på Systembolaget som de beställt hem. Denna sprit kan man blanda vääääldigt goda (och livsfarliga) cocktails av. Jag har dock lite problem...jag har kommit på mig själv att tänka tankar som jag vet andra tänkt många gånger och jag har skrattat åt dem i smyg när de ventilerat dessa tankar. Orden "Vad har folk på sig ute nu för tiden" har smugit sig in i mitt huvud. "Kan man en kortärmad topp på sig eller är det för bart??" är en annan fras som korsat min hjärna fler än en gång. Jag ska försöka ta mig ut på stadens gator utan vagn någon dag nästa vecka och se om jag hittar något lämpligt plagg!


Blandas med Sprite, citronsaft, äppeljuice och flytande honung, serveras i ett cocktailglas med sockard kant!


6 månadersdagen

Hipp hipp hurra för Millie idag! Jag kan inte fatta att jag låg och krystade för fullt för 6 månader sedan, att Millie inte alltid funnits här. Vad gjorde jag innan???
Idag har vi i alla fall varit på det sista förskolebesöket och den kommer att placeras som förstahandsalternativ! Det var verkligen toppen där, luftigt och ljust, avdelningen hade bara barn som var 1-2 år, all mat lagas på stället, fin gård, ja, allt som jag tyckte var viktigt fanns! Vi gick en runda på stan också och Millie fick 6 månaders presenter, lägger upp bilder nedan. Hon har också fått prova majskrokar idag och det var en höjdare :) Nu sover hon lilla stumpan och jag ska käka lunch.


Cool tjej måste man vara när man börjar bli stor (viktigt att skydda ögonen också :) )



Nya kläder till 6 månadersdamen



Mumma med majskrokar


Tillägg

Ja, jag måste bara säga att klockan 01 i natt är det precis 6 månader sedan jag vaknade av att jag nästan kunde simma i min säng, vattnet hade gått :)

Och några timmar senare hade jag så här kul ;)




Men sen kom denna och då var det värt det :)


Vårväder

Ja, det känns som vår förutom de kalla Karlskronavindarna men de är man ju van vid. Idag har jag besökt förskola nr 3. Mysigt men litet och de lagar inte maten själva vilket jag tycker är viktigt. Nu har jag bara en förskola kvar att besöka och det blir imorgon och då kan jag även skicka in ansökan, äntligen!
Idag har jag även träffat den nygifta Josefin och hennes Tuva. Vi käkade lunch på Åhléns och sen tog vi en glass i Hoglands Park i solen, nice! Jag mötte sen upp Tommy när han slutade vid fyra och han fick gå hem med Millie och jag begav mig till simhallen och betade av en kilometer idag också. Jag är rätt så trött ikväll så nu blir det sängen tror jag.

Jill: Kul att du följer oss här :) Jag kämpar på med mina kilon så gott jag kan och hoppas att jag når mitt mål!


Tuva och Millie



Tuva



Josefin och Tuva


Äntligen

Idag har jag äntligen varti och klippt mig, det var nog nästan ett år sedan sist tror jag :) Min frisör Mattias tyckte inte om min "mammatofs" men när jag gick därifrån tyckte han att han kände igen mig igen!
Idag var det även dags för föräldragrupps fika igen som alltid varannan onsdag och det är alltid trevligt att snacka av sig lite och jämföra bebisar :)
Innan Tommy gick till jobbet vid 18 hann jag med ett pass på friskis, ryggympa såklart och för er som aldrig varit på ett sådant pass kan jag säga att medelåldern ligger nog kring 55-60, jag var med andra ord yngst där. Men med en gammal skröplig rygg :)

Jag har glömt berätta att min vän Josefin som varit i Rom med sin familj nu skickade ett mms på skärtorsdagen och överraskade med att säga att hon och hennes Jocke gift sig! Jag blev så glad för deras skull och jag lägger in bilden nedan.




Vädring...med ballongvispen såklart ;)



Idag har Millie duschat för första gången, hon var lite skeptisk


Ny dag!

Idag har vi varit på ännu ett förskolebesök. Vi fick en bra rundtur at en trevlig förskolelärare men jag gillar det stället vi var på förra veckan bättre. Vet inte riktigt varför men kanske för att det första är lite mindre och kändes mer personligt. Nu är det tre kvar att kolla på innan ansökan skickas in, två på torsdag och ett på fredag.
Efter förskolan var jag och simmade en kilometer ungefär, härligt med bastu efter :) Igår var jag för övrigt ute och cyklade 1 mil, jag hoppas inte på minus på vågen i helgen efter påsken nu men jag kan ju göra ett tappert försök :)
Har varit hos sjukgymnasten idag också och tydligen börjar det finnas antydan till en magmuskel eller två som kan hjälpa min satckars rygg! Bara att kämpa på med mina "övningar" :)
Ikväll jobbar Tommy, likaså imorgon kväll...det är jätteskönt när han är hemma på kvällen men det är skönt att bli lite avlastad dagtid ibland också, idag har jag till exempel hunnit med att frosta av den ena frysen!
Nu ska jag röja lite sen blir det dubbelavsnitt (!) av Desperate Houswifes.


Snutte


Påskhelgen

Nu är vi hemma från mina föräldrar igen. Det har varit en mycket trevlig helg men nu har jag haft två fridagar så idag är det dags för allvar igen. Jag och Millie kom hem för en liten stund sedan och jag ska snart ut och cykla en sväng, det bränner mycket kalorier det :) Här kommer lite bilder får helgen


Påskmiddag





Del var först ner i soffan efter maten



Påskdagsfrukost



Sitta själv



Bus med pappa



Mys med mormor på altanen



Pappa och syster i solen



Trött Millie efter all sol och frisk luft


Lördag

Glad påsk aliihop! Hoppas ni får en bra helg, själv är jag hos mina föräldrar med min lilla familj.

-4,6 på vågen idag :)

Långfredag

Vi var ju tvugna att gå ut en runda i detta underbara långfredagsväder. Vi gick en promenad på en timme ungefär och stannade på bogmästarekajen och åt en glass. Såna här dagar blir man lycklig av!Nu har vi kollat färdigt på en film vi hyrde igår men som vanligt så somnade vi :) Efter det blev det mellanmål smoothie och sen var jag ute och cyklade en runda. Ikväll ska vi bara vara hemma och slappa, imorgon blir det Saltö, jag hämat upp Tommy när han slutar vid 18 sen ska vi spendera två nätter där ute. Första natten blir det vi alla tre men på söndag ska ju Tommy på personalfest så då stannar jag och Millie själva.

Glad Påsk på er alla!





Fridfull

Snuttan :)


Röstaaaaa

Kom igen nu är ni snälla, bara två dagar kvar av tävlingen och Millie ligger kraftigt under :)

http://blog.pixiekids.se/2009/04/05/fototavling-vinn-presentkort-pa-barnklader-hos-pixiekids/?cheddr_rid=1239216913&height=5950&minheight=1269#cheddrframe=/iframe/136-Gladaste-barn-baby-bilden-/top/1.html

Målbildsfoto

Här är ett kort på mig när jag vägde så mycket som nu är min målvikt...detta är nu uppsatt på kylskåpet som motivation :)


Vi avvek

Jepp, inget Subway efter babysimmet idag. Vi tog med oss sushi hem hit istället, och det var bara jag och Millie och Ann och Love idag. Josefin med familj är i Rom. Millie var såklart jätteduktig på simmet idag som vanligt :) Jag brukar sätta henne i en Antilop stol när hon är ombytt medan jag klär av mig och det är alltid en grupp barn i poolen före oss. Idag satte jag henne så hon kunde titta på de andra...hon blev väldigt ivrig kan man säga och det finns inga tvivel att hon älskar sitt babysim! :)
Nu sover hon sen en stund tillbaka och jag funderar på att lägga mig lite jag också. Imorgon är Tommy ledig, ska bli skönt!

Väntar på att få hoppa i plurret





Trött efter allt simmande och dykande :)


Lugn dag

Idag har vi inte gjort många knop här hemma. Skulle egentligen upp på stan för att kopiera lite papper till min högskoleansökan men vi struntade i det. Det har ju varit så konstigt väder idag och Millie sa att hon inte ville ut i det ;) Vi har mest pysslat här hemma, städat och busat kan man säga. Jag lyckades faktiskt dammsuga hela lägenheten idag utan att Millie fick ett utbrott. Hon är ju inte så förtjust i att vara för sig själv så att säga :) Vid fyra tiden körde jag ut och lämnade henne på Saltö och åkte och tränade. Efter det hämtade jag upp henne och vi plockade upp Tommy på hemvägen. Kvällen har varit lika lugn den och nu ska jag nog lägga mig tror jag, det är ju skithockey på tv så inget Grey´s Anatomy ikväll inte. Kameran har legat på hyllan hela dagen tyvärr. God natt och glöm inte att rösta :)  

http://blog.pixiekids.se/2009/04/05/fototavling-vinn-presentkort-pa-barnklader-hos-pixiekids/?cheddr_rid=1239215342&height=5950&minheight=1269#cheddrframe=/iframe/136-Gladaste-barn-baby-bilden-/top/1.html

Tävling igen :)

Rösta på mitt gull igen är ni snälla :)
http://blog.pixiekids.se/2009/04/05/fototavling-vinn-presentkort-pa-barnklader-hos-pixiekids/?cheddr_rid=1239130056&height=5950&minheight=1269#cheddrframe=/iframe/136-Gladaste-barn-baby-bilden-/top/4.html

Uppdatering igen

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar, jag har faktiskt inte haft tid. Igår var jag hemma nästan hela dagen med en supergnällig Millie, hon är lite förkyld så det är väl det som irriterar. Vi tog bara en liten runda på stan och jag kan konstatera att jag helt enkelt fått för mig att jag är gjord av pengar och jag skulle behöva ha någon med mig på stan at all times för att hindra mig i min vilda framfart i affärerna! Alltså handlade jag lite...till Millie givetvis :)

Idag jobbar Tommy kvällen, börjar 16 och slutar 00. Vi var i förmiddags på "studiebesök" på en utav förskolorna vi funderar på att söka till Millie. Vi ska kolla på 4 till nästa vecka innan vi skickar in papperna. Där vi var idag verkar mysigt, våra kriterier är att maten ska lagas på stället och att det är en småbarnsavdelning, inte integrerat typ 1-5 år. Sen är det ju viktigt att de är ute mycket också, oavsett väder. Vi får se vad det blir.

Nu ska jag ner i källaren och leta reda på mitt slutbetyg från Komvux, har sökt högskolan nu till hösten och måste komplettera med lite papper. Hoppas jag hittar dem bara :)

Kan även stoltsera med -4,1 kg på vågen :)


Tommy, Millie, kusin Jonathan och faster Sandra



Mys med pappa



Trötter



Jagar såppbubblor


Försenade bilder från

Millies dop 8/2


Lite trött innan dopet



Dopgudstjänsten



Fotostund








Lovely lördag

Strålande solsken, god brunch, trevligt sällskap, lite shopping och en tupplur på eftermiddagen, en mycket bra lördag ännu så länge!



Triss i pappor








Nattprat

Måste ju berätta vad som utspelades här hemma natten till idag. Både jag och Tommy är rätt bra på att prata/gå i sömnen. Jag vaknar av att jag ligger och pratar, om vad vet jag inte. Jag tittar till vänster där Tommy ska sova och ser att han sitter på sängkanten i full färd med att ta av ett örngott av en kudde. När han väl tagit av örngottet börjar han torka sig själv med detta, framförallt i armhålor och på ryggen, men han torkar hej vilt överallt. Jag frågar vad han sysslar med men får bara ett förvirrat ögonkast till svar. Jag säger åt honom att lägga sig ned igen och han gör så. Imorse pratade vi igenom händelsen och Tommy mindes det mesta som man (eller båda vi två i alla fall) oftast gör när man pratat i sömnen. Jag hade pratat något om katrinplommon och Tommy hade drömt att Millie hade spytt över hela honom, framförallt i armhålor och på ryggen därav torkandet. Det finns ju inga tvivel om vem som finns sig i våra huvuden dygnet runt :)

Gotte

Millie är matad, badad och nattad...min fredagskväll ser ut så här:


Härliga fredag

Vad underbart det är att vakna efter en natt med ganska god sömn med en glatt jollrande bebis bredvid sig och solsken ute :) Och givetvis en underbar man också :) Jag och Millie var på babyrytmik på förmiddagen och sen tog vi en promenad i det fantastiska vädret. Nu väntar en lugn eftermiddag hemma och en skön helg! Ikväll ska jag och Millie ha hemmakväll själva och imorgon blir det brunch med hela familjen och Josefin med familj och Ann med familj. På kvällen ska vi till Saltö, Tommy ska ut imorgon så jag och Millie sover där så på söndag får Tommy sovmorgon.
Imorgon är det vägning igen, hoppas det gått bättre denna veckan!

Detta är anledningen till att det kan vara bra att ha lite stördämpning runt om när Millie ska öva upp sin "sittförmåga"...det kan ju gå lite snett ibland :)



Ledaren på babyrytmiken



Mumma!


Idag

Babysim och frulle på Subway med Ann+Love och Josefin+Tuva stod på schemat idag. Millie håller för fullt på att lära sig att hålla i sig i kanten på babysimmet och hon är verkligen duktig. Hon drar upp sig själv så huvudet är ovanför ytan när jag släpper henne, hon ska nog bli tävlingssimmerska :) Som vanligt blev det Subway efteråt (går ca 400 kcal på en 15 cm så det funkar även om man är med i viktklubb ;) )och vi hade lika trevligt som vanligt. Pratade lite om kvällen vi ska ut, vi ser väldigt mycket fram emot detta alla tre, det var trots allt 15 månader sedan jag var ute :) Jag gick inom Åhléns på vägen hem och döm om min förvåning så hittade jag något till Millie ;) fast en leksak denna gången!

Skallra inköpt på Åhléns



Boll inköpt på Bayproffsen häromdagen


Katrinplommon

Millie vill hemskt gärna hålla skeden själv när hon äter...det går sådär


Skadad man hemma

Ja, Tommy fick gå hem från jobbet idag, via vårdcentralen eftersom han lyckats sätta en kniv i handen. Det visade sig att det inte var så farligt men han får inte vara i köket igen förrän på måndag så i eftermiddag är han hemma.Trevligt måste jag säga, vi har precis ätit lunch ihop alla tre och innan dess var vi ute i solen en runda!
Planen att sticka ut till mina föräldrar i eftermiddag kvarstår men Tommy stannar hemma så får han vila lite också.

Millie är väldigt fascinerad av mitt halsband :)



Mys




RSS 2.0