Jaha ja

Millie vägrar äta vår hemlagade mat. Hon tar ett par tuggor men sen vägrar hon, vill bara ha den svindyra burkmaten. Ikväll åt vi kycklingfajitas med burriotkryddad kyckling. Till detta guacamole med rejält mycket vitlök. Millie ville smaka och mumsade glatt i sig både kyckling och guacamole!!! Är det det som varit problemet, för lite kryddor??!!

Höstsol

Idag skiner solen från en underbar himmel. Det är välbehövligt eftersom det legat ett tjockt grått täcke över världen den senaste veckan.
I torsdags sov Millie hos sin mormor och morfar. Jag och Tommy var och käkade på Bistro Java, kan verklugen rekommendera stället! Vi kollade en film och somnade gott. Igår var jag och tränade, pulspass och sen var Charlotta här en sväng och kollade Idol.
Nu har vi precis varit ute på en promenad i solen och tog en lekstund i parken. Halv ett ska jag på cirkelfys och sen blir det slappkväll, Tommy ska ut så jag och Millie är själva hemma.


Far och dotter byggde kojja häromdagen...ja, mest far då :)




Millie vaknade kl 06 idag och det resluterade i att hon var väldigt trött när vi var ute och gick...




Och jag var som vanligt tvungen att tala om för henne hur fin hon är :)




Hon fick sova i 10 minuter sen var hon på g igen




På pappas axlar




Lekparken vid Klockstapeln




Löööv




Höstsol


Onsdag

Ja så var det onsdag. Idag har jag jobbat lite igen med vaccineringen. Väldigt lite att göra måste jag säga och det är väldigt drygt. Jag var uppsatt på jobb torsdag och fredag också, men det kommer inte att behövas. Måndag och tisdag spenderade jag i skolan i Kalmar, drygt. Måndageftermiddagen var spännande men i övrigt lärde jag mig inte så mycket. Hon som föreläste på måndagsem jobbade som distrikstläkare och hade gjort det i 26 år så hon var väldigt kunnig! Imorgon är jag som sagt ledig och det är egentligen bra eftersom jag har en hel del att plugga. Imorgon natt ska Millie sova hos sin mormor och morfar och jag och Tommy ska få sova ut, behöver jag säga att jag ser fram emot det?? :) Det är andra gången någonsin som Millie sover borta utan någon av oss med.
Nu ska jag nog ta mig ett litet glas vin tror jag och kolla på Grey´s Anatomi som börjar om en halvtimme.


I söndags var vi på Leklandet med Tuva och Love med familjer




Millie tyckte att trappan var roligast. Hon har lärt sig hur man tar si ner från saker genom att backa så hon kröp upp och backade ner om och om igen.




Love var modigast av barnen. Han kröp iväg genom ställningen och åkte ruschkana alldeles på egen hand




Tuva hade vi inte träffat på jättelänge. Hon ser numera ut exakt som sin pappa!




Bollhavet var också kul.




Vi åkte elbil :)




Millie har de senaste dagarna ramlat och gjort sig illa en hel del. Igår trillade hon med ansiktet i gruset och skrapade sig. Idag snubblade hon här hemma och spräckte läppen lite, otäckt med blod i hela munnen! Bilden nedan visar skrapsåret från igår.


Veckan som gått

Som vanligt springer tiden iväg och jag tänker varje dag att jag ska blogga men hinner aldrig. I måndags förberedde vi inför tisdagens heldag i skolan då vi redovisade vår gruppexamination. Jag var även och blev vaccinerad mot den nya influensan. Natten till tisdagen hade jag ganska hög feber som höll i sig in på tisdags förmiddagen. Det gick trots febern bra i skolan och vi fick toppen feedback på vårt arbete! I onsdags jobbade jag med massvaccineringen. Det gick bra men var väldigt lugnt, inte alls den rusning som man räknat med. I torsdags var jag ledig och var med M.llie i stort sett hela dagen, vilket jag behövde. Jag saknar henne nu när jag är borta så mycket. Igår jobbade jag igen och sen var vi på kalas hos Millies kusin Jonathan. Idag har vi mest slappat, varit en sväng på stan bara. Jag har också fikat med Lotta, lika trevligt som alltid :) I tillägg till allt ovan har jag även tränat måndag, onsdag och torsdag, och ska gå imorgon också. Kan man kalla det för en hobby när man
tränar 4 dagar i veckan???

På väg ut för att veckohandla...på en lördagskväll. Aktiviteterna har ändrats något om jag jämför med för ett par år sedan :)





En liten film på Millie som numera promenerar omkring för det mesta. Det hon säger i slutet av filmen är "tack tack".


Presentbilder

Här kommer bilder på en del av Millies presenter:

Millie fick en helt fantastisk fotobok som hennes moster Cissi gjort till henne













Böcker




Pussel




Leksaker










Skor från Paris




En väldig massa kläder :)





























Kalasbilder

Här kommer fler bilder fårn Millies kalas!











Love kollar läget :)




Mitt konstverk :)




Paketöppning på kalas nr 2




Kusin Jonathan




Paketöppning igen




Mmm, strumpor




Ja må hon leva...




Gulle




Trött efter två dagars firande




Bloggen är väldigt seg ikväll så jag får lägga upp presentbilderna imorgon istället!

Kanske

Kanske kommer det ett inlägg med mer bilder lite senare om jag orkar. Nu måste jag dock plugga lite. Men under tiden vill jag åter tipsa om siten www.relove.se som säljer second hand märkeskläder. Kolla in sidan, det är just nu 20 % rabatt på vissa kläder!

Kalas nr 1

Ja då var första födelsedagen och därmed första kalaset avklarat. Idag blir det kalas nr 2 med Tommys familj klockan 16. Det var ett mycket lyckat kalas igår och Millie var på jättebra humör! Hon bestämde sig även för att spatsera omkring mer än någonsin här hemma, vår duktiga lilla tös! Hon fick en massa fina presenter, jag har inte hunnit fota dem ännu, men jag ska ta tag i det efter kalaset idag. Natten till idag var dock inte så rolig. Millie vaknade vid 04 och var vaken till ca 05.45 sen sov hon till 07.20. Jag är rätt så trött idag! Men men, det är bara att bita ihop och se glad ut. Nu ska jag iväg och träna så jag kan äta tårta idag också :)


Paketöppning i vår säng efter sånguppvaktning igår morse










Det ska synas att det är kalas




Paket från tant Linda




I det ena paktetet var det en keyboard med en massa knappar...som ALLA låter på olika vis :) Tack Linda :)




Paketöppning i Millies rum




Love gillade också Millies leksaker




Ett urval bara, fler bilder kommer senare eller imorgon!


1 år sedan

Idag för 1 år sedan var jag och fikade på militärhemmet med Anne-Lie och Sandra. Det tog mig väldigt lång tid att gå hem eftersom jag hade mycket förvärkar, som jag då inte fattade vad det var. Jag somnade ganska sent på kvällen runt 23.30. Vakande kl 01 av att vattnet gick i sängen, hade som tur var förberett med plastad frotté så madrassen klarade sig. Jag hade inga värkar men eftersom vattnet var mekoniumfärgat fick vi åka in för kontroll. Väl inne fick vi stanna kvar coh värkarna kom igång av sig själva vid 04. Barnmorskan erbjöd mig alvedon och dexofen vilket jag mest skrattade åt då jag ätit detta varje dag i flera veckor innan för foglossningen. Jag fick ta ett bad och kom sen in på en förlossningssal och fick börja med lustgasen. Det gillade jag skarpt. Så mycket att jag beslutade att det var lika bra att andas i masken hela tiden...om jag tog bort den en endaste sekund kanske effekten skulle försvinna. Runt halv tio på förmiddagen fick jag epiduralbedövning. Det hjälpte mig i ca en halvtimme. När klockan var 13.50 fick jag börja krysta aktivt och det gjorde jag, med eller utan värkar. Jag sket i vilket och krystade mest hela tiden. Klockan 14.23 kom vår lilla Millie till världen! 3660 gram och 51 cm lång och världens finaste! Hon är utan tvivel det bästa som hänt mig och imorgon fyller hon 1 år!

Bjuder på lite osmickrande bilder på mig och underbara bilder på Millie!


Två dagar innan Millie föddes låg hon lite på snisk i magen :)




23 kg tyngre än idag :)




Ett utav de sällsynta tillfällen då jag faktiskt tog bort masken. Stod så här i mååånga timmar!




Helt ny!




Hos sin stolta pappa




Hos sin stolta mamma




Tavlan på BB




Min flicka




I mina gamla kläder





Ska försöka

Ikväll ska jag fösöka få till ett längre inlägg...Känner att jag vill skriva lite då Millie blir 1 år imorgon! Inte klokt!

1 vecka

Jaha, då har det gått en vecka sedan senaste inlägget. Oftast när det tar tid mellan mina inlägg så beror det på att jag har grymt ont i ryggen och inte kan samla mig riktigt. Idag är det lite bättre och var så igår också. Mitt mål förra söndagen var ju att bli färdig med min examinationuppgift och det blev jag. Vi har i veckan också blivit färdiga med gruppuppgiften så nu har jag lite fritid. Har en vecka kvar på praktiken men jag kan slappna av när jag kommer hem i alla fall. Denna veckan har det bara blivit träning 3 gånger eftersom jag igår och idag känt mig förkyld, förhoppningsvis är det bra imorgon så jag kan återgå till mitt varannandag schema! Igår var jag på fest hos Rebecka, Tommy och Millie sov borta. Det var jättretrevligt men när alla gick ut så gick jag hem istället, kände mig ju som sagt inte helt bra. Idag har vi mest pysslat lite här hemma, jag har tvättat 4 maskiner tvätt och vi var ute och gick en runda i regnet. Millie har också slagit sig jag vet inte hur många gånger idag...hon är ju så klåfingrig och det slutar illa ibland :) Nu ska jag nog krypa ner i sängen med min bok som dessvärre snart är slut :( Någon som har tips på någon bra bok? Gärna i Marian Keyes anda!


Millie och farmor




Millie och "farbror" Micke




Väldigt typisk Milliemin. Finaste tösen som finns...eller hur??? :)


Höst

Nu är det verkligen höst ute och jag tycker det är jättemysigt! Jag skulle aldrig kunna bo i ett land där det är varmt året runt för jag älskar våra årstider! Idag har det varit bullbak och det blev även några hallongrottor till. Jag och Millie sov ju på Saltö natten till idag och inatt vaknade hon, men bara en gång och hon somnade om direkt igen efter lite välling. Imorgon är det pluggdag igen, ska sitta med min individuella ex uppgift och målet är att bli klar. I fredags satt vi med gruppuppgiften och blev nog i princip färdiga. Ska bara planera redovisningen också. Nu ska både jag och Tommy lägga oss med varsin bok och lyssna på regnet :) Lite skillnad mot lördagarna innan Millie kom in i våra liv men jag  föredrar att ha det precis som det är nu!


Som tidigare bilder visat så är Millie förtjust i att hjälpa sin mamma med tvätten :)




Idag har Millie fått prova en del av de kläder som jag och min syster hade som små och det mesta passade alldeles utmärkt!




Mys framför tv:n med en väldigt trött Millie




Tompas verk! Mumsiga till tusen!




Vad hände???

Som jag har skrivit innan så har Millie stökat på nätterna nu en lång tid. Närmare bestämt sedan den 13/8 då vi åkte till Öland. Jag har varit på bristningsgränsen. Natten till igår somnade hon som vanligt vid 19.30...sov sedan till 05 utan att vakna!!! Fick välling och somnade om till strax efter 7.30! Fantastiskt! Igår kväll var hon jätteledsen men somnade i vanlig tid och sov till...håll i er nu........... 07.00!!!!!!!!!!! Herregud så skönt för alla inblandade!

Hur ska man hinna?

Det snurrar i huvudet på mig hela tiden. Alla måsten. Men på något vis ska jag fixa det. Igår hade jag som sagt halvdag på praktiken och spenderade resten av dagen med min examinationsuppgift och kom en bra bit på väg. Tränade framåt kvällningen och kollapsade sedan i soffan efter ett bad som skulle lindra värken i min stackars kropp. Vred mig halva natten och fick tillslut gå upp och ta värktabletter, trist trist! Idag har jag skött det mesta själv på praktiken. Känns jättebra, och min handledare sa idag att han tycker att jag skulle vara redo att jobba på bhv själv! Kul! Imorgon är det pluggdag igen med mina gruppmedlemmar. Vi skulle alla leta vetenskapliga artiklar och skriva fakta från dom tills imorgon, men jag har inte skött mig :( Den tid jag haft över (tid över????) har jag använt till att försöka linda min ryggvärk på olika sätt. Nu ska jag i alla fall försöka hitta en artikel att ta med så jag har något att komma med, sen blir det läggdags. Ska försöka hinna blogga imorgon också, men jag ska ju som sagt plugga och sen träna 16.30 sen ska jag och Millie till Saltö och sova där för Tommy jobbar imorgon kväll. Ha det gött!

RSS 2.0