Det rullar på

Ja precis som rubriken säger...allt rullar på. I söndags hade jag pluggdag, kom faktiskt en bit på väg, känns bra. Ska fortsätta imogon då jag har halvdag på praktiken igen. Framåt kvällningen i söndags stack jag taggad till tusen ut till Friskis och skulle träna ett pass med min favoritledare där ute. Det skulle vara hennes sista gång eftersom hon är gravid...gissa om jag blev besviken när jag kom dit och det inte var hon som hade passet :( Ja ja, genomtränad blev jag i alla fall. Igår och idag har det varit praktik igen och idag lämnade min handledare över till mig helt och hållet. Han sa att om du behöver hjälp så är jag i rummet längst ner i korridoren. Men, det gick bara fint! Vaccinerade bland annat en 1:åring...samma spruta som Millie ska ha om några veckor. Jag hade inga problem att ge sprutan idag, men jag kommer nog tycka det är lite mer problematiskt när någon annan ska sticka Millie :)
Igår skickade vi ut inbjudningskort till Millies kalas, blir två stycken eftersom det blir för många människor här hemma annars. Presenter har vi köpt till henne nu, det blir lite kläder och en leksak...eftersom vi fick ut 14000 :- sammanlagt denna månaden och hade räkningar på 13200:- så får det räcka med det :)
Nähe, nu ska jag återgå till tv:n en stund och sen lägga mig!


Millie tröttnar aldrig på bakåtkiken :)





Flygning

Den här dagen har flygit iväg. Vi började som avnligt med långfrulle med frallor sen påbörjades baket! Vi har gjort nästan 50 hallongrottor, 40 russinkakor och 12 citron/chokladmuffins! Gottis. Efter det var det vilodags för MIllie och då somnade vi alla tre :) Sen var vi en sväng på Citygross och handlade saker till Millies födelsedag, tallrikar, servetter, ljus och serpentiner! Middagen idag bestod av kyckling, potatismos och kantarellsås, det satt fiiint i magen! Nu ska Tommy på fest, Millie sover och jag ska ta ett glas gott vitt vin och kolla på den film jag hyrt. Nice. Jag ska även INTE tänka på morgondagen då jag måste ägna mig åt studier större delen av dagen :(


Att tömma diverse lådor är just nu fantastiskt kul!




Resultatet av dagens bak




Fredagsmys...lördagsmys

Ett par dagar till har gått. Jag har gått med skolsköterskan på Wämö/Hästöskolan onsdag och torsdag och det var intressant och lärorikt men ingen för mig tror jag. Igår eftermddag var jag på utbildning gällande den nya influensan A(H1N1) och massvaccineringen. Det var MYCKET intressant och är det någon som undrar något så shoot, jag kanske kan svara eftesom det var pinfärsk information vi fick. Idag har jag träffat min grupp fårn skolan och vi har fått en hel del gjort faktiskt, känns jättebra. Nu ska jag bara komma igång med min individuella examinationsuppgift också.
De sista dagarna har jag haft förbannat ont i min rygg igen. Det är när det onda blir värre som jag inser att det faktiskt varit bättre ett tag. Jag var och tränade både tisdag och onsdag och det var mycket höga knän på de passen så det kan ju vara träningsvärk, men jag kan inte känna skillnad på det eftersom jag haft ont så länge. Ja ja, drykt som attans är det i alla fall. Jag var och tränade idag också och det kändes bra när jag var där...nu är det väl sisådär och jag hoppas att det lättat till imorgon.
Imorgon ska vi ha bakda :) Millie fyller ju snart år och vi vill vara ute i god tid så vi inte behöver stressa när det närmar sig. Så, imorgon blir det Hallongrottor, Muffins och Russinkakor...kanske Kanelbullar också om vi hinner och orkar. Nu ska jag fortsätta titta på Anna Anka som är med i Skavlan ikväll sen blir det läggdags och imorgon...då är det lördag och det innebär frallfrukost :) Mumma!


Millie med Gabriel på Tummetott igår




Millie och farmor Bitte


Sammanfattning

Skolhälsovårds hospitering, lunch, plugg, vila, plugg, träna, äta, bada med Millie...nu soffa med ett glas vin och kanske lite popcorn. Phuuu, orkar inte blogga mer än så idag, sorry!

Halvdag

Idag var det halvdag på praktiken men vi hann med några vaccinationer, viktkontroller och ett hembesök ändå. Det är tempo hela tiden och journalerna hinner vi oftast inte fylla i förrän i slutet av dagen. Men, det är jättekul. Jag var lite nervös för att vaccinera dessa småttingar, det gör ju riktigt ont på dem, men det har gått jättebra och nu känns det helt naturligt att göra det. Imorgon ska jag vara i skolhälsovården, men hon jag ska gå med ringde innan och förvarnade mig att hon inte kände sig kry och kanske skulle vara hemma imorgon och i så fall blir det pluggdag för mig i stället. Jag ska gå med henne på torsdag också men bara på förmiddagen för sen ska jag på utbildning inför massvaccineringen.
Millie är för tillfället som en lite skinande solstråle hela dagarna :) Hon sover bara en gång om dagen nu, efter lunch i ca 2 timmar. Hon somnar som hon ska på kvällen men vaknar fortfarande på natten. Vi har dock de senaste 2 nätterna gett henne välling så fort hon vaknat och hon har då somnat om direkt och sovit i sin säng till 07.30. Alltså, vi är numera vällingliberaler :) allt för att få sova! Hon fyller ju snart 1 år också, herreguuuuud, säger jag som vanligt! Vart har tiden tagit vägen?? Vi har börjat planera lite kring hennes födelsedag som är på en lördag. Det lutar åt att det blir 2 kalas eftersom det inte får plats så många här hemma. Vi får se, vi ska nog i alla fall ha bakhelg denna helgen för det blir kalas med tårta och kakor...ett riktigt barnkalas:)
Nu har jag precis bänkat mig i soffan och kollar Idol efter att ha tränat, duschat och käkat. Gött. Ha en skön kväll!

Pust

Ikväll är jag helt förbi, orkar inte blogga. Har i alla fall haft en mycket bra dag, återkommer med mer imorgon då jag bara har halvdag på praktiken! Good night!

Ännu en helg har gått

Det har varit en lugn helg. Igår hade vi den nu rutinmässiga (på en bra sätt) lördagsfrullen med frallor. Efter det blev det veckohandling och sen var det lunch och vilodags för Millie. När hon vaknat åkte vi (jag och Millie) ut till mina föräldrar och Tommy gick till jobbet. Jag och Millie sov där ute och hon fortsätter med sitt nattstök. Ikväll ska vi prova att ge henne välling vid 22 tiden som vi gjorde innan och se om det hjälper, jag vet inget annat vi kan göra och detta är rätt tröttsamt nu! Imorgon är det dags för praktik igen och jag tror att jag ska få ge min första barnvaccination på morgonen :) Tommy ska gå upp och väga Millie på bvc, hon har ingen inbokad tid men det finns en våg i väntrummet man kan använda. Jag kollade Millies vikt så gott det går på vår våg här hemma häromdagen och hon hade bara gått upp 100 gram på 1 månad så jag violl kolla upp det med en redig våg. Imorgon kväll kommer mina föräldrar hit och ska lägga Millie för jag och Tommy ska gå på bio med våra vänner Ann och Niklas, ska bli mycket trevligt. I eftermiddags var jag på mitt favvopass på friskis, medelstyrka med en tjej som heter Åse. Jag gillar verkligen det passet men Åse är gravid och ska bara leda det en gång till :( synd! Får hoppas det kommer en bra ersättare. När jag var och tränade var Millie och Tommy och hälsade på Millies kusin Jonatan.


Mmmm




Kusinerna




Middagsvila




Planen gick i bitar

Min plan för dagen var att först gå med Millie till församlingshemmet för att sjunga, fika och leka. Efter det skulle jag möta upp Anna för att plugga sen träna och sist ha en mysig hemmakväll. Det blev inget plugg. Jag ORKADE verkligen inte. Millie stökar fortsatt på nätterna och jag behövde vila så jag gcik hem och la mig när Millie sov istället för att plugga. Det löser sig med plugget. Jag har en träff inbokad nästa vecka med landstingets folkhälsosamordnare som ska hjälpa mig med lite material till examinationsuppgiften som jag ska göra. Den ska handla om sambandet mellan låginkomsttagare och ohälsa...intressant?? Detta ska även vinklas så det blir i ett barnperspektiv. Je je, det får bli nästa veckas problem. Resten av dagen gick som planerat, jag och Millie var och sjöng. Efter eftermiddagsvilan stack jag och tränade ett pulspass och nu myser jag i soffan. Millie sover och Tommy jobbar, väldigt skönt att ha en hemmakväll för sig själv. Imorgon är det lördagsfrulle som gäller och sen ska jag och Millie sova hos mina föräldrar för att Tommy jobbar imorgon kväll också.
Nu håller vi tummarna att Millie sover heeela natten i natt! Over and out.


Jag kan nog inte räkna hur många gånger om dagen vi samlar ihop dessa tidningar när vår duktiga dotter slängt ut dom över golvet.


Bara bilder

"Va?? Fick jag inte rota i denna lådan...jag hörde inte de 100 första gångerna ni sa till mig"




Fiiinast i hela världen




På väg till öppna förskolan med pappa




Bus på öf




Bus med Gabriel




Jack var där




Lunch




Millie har fått en overall...som ännu är lite för stor :)




Behöver jag säga att Millie är det bästa som finns?? :)

Stridigheter

I lite drygt 1 månads tid har Millie vaknat varje natt och inte velat somna om. Det har varit lite olika hur länge hon varit vaken men ofta ca 1-1,5 timme. Detta är väldigt frustrerande och slutar oftast med att hon får välling. Vi tar alltid in henne till vår säng när hon vaknar, detta är oftast runt 03-04. Hon sparkar och snurrar som en toka. Behöver jag säga att det är lite påsigt under ögonen här hemma för tillfället? I natt togs i alla fall striden upp. Jag har tidigare tagit upp striden gällnade att sluta med nattmat och att somna i egen säng så i natt var det Tommys tur. Det tog en timme med skrik och slutade med välling men Millie somnade i alla fall om i sin egen säng! En litet steg på vägen. Vi vil ju självklart att hon ska kunna somna om utan välling eftersom hon inte behöver mat på natten och helst att hon inte ska vakna alls :) Vi får se hur det går här framöver. Nu ska jag till praktiken, idag är det fullspäckat schema!


Softich med benen lojt utsträckta




Det blir kladdigt med kvällsmaten men bra för motorikutvecklingen!


Dag 2

Då var dag 2 på praktiken avklarad och det var en mycket bra dag idag också! Vi började med ett nyföddhets besök (i hemmet) på morgonen och sen rullade dagen på med lite diverse att göra. Jag var hemma en runda efter jobbet innan det var dags för träning som gick sådär idag. Jag hade fortfarande väldigt mycket träningsvärk sen i lördags så jag kunde inte ge allt kände jag. Nu får det dröja till på fredag innan jag kör igen så jag kan pressa på ordentligt då med ett pulspass.
Nu har vi precis ätit thaigryta och nu är det Idol som gäller, blir nog sängen tidigt ikväll också!



Engagemang

Jag har alltid tyckt att det har varit lite jobbigt att komma ut på praktik eftersom alla handledare beter sig som om man är en tung börda att bära. Man känner sig bara i vägen och det känns som om de bara vill att man ska försvinna därifrån. Så var det definitivt inte idag! Min handledare, Örjan, var helt suverän och fick mig att känna mig väldigt välkommen. Han hade avsatt hela förmiddagen till att visa mig runt, gå igenom olika saker och lära känna mig. På eftermiddagen hade han bokat in 2 4-års kontroller, det var helt enkelt en toppen första dag! Nu är jag trött :) Någon träning blev det inte idag eftersom jag stapplat omkring hela dagen, får bli imorgon istället!

Då var det dags

Nu har jag ätit frukost och ska strax bege mig till första praktikdagen, ska bli mycket spännande! Jag har sovit så där inatt, Millie fick komma in till vår säng ganska tidigt och hon är ingen lugn sovare direkt så jag blir ganska störd. Jag gick ut på soffan vid 03-tiden. Jag har också gryyym träningsvärk sen cirkelfysen i lördags så jag har vaknat av det några gånger också. Meningen är att jag ska träna idag för att hålla mitt varannan dag schema men jag vet inte om jag klarar det. Jag har så där ont i låren så jag måste hålla i mig i handfatet när jag sätter mig på toan...ni vet :). Vi får se om det ger sig under dagen. Jag ska försöka göra en uppdatering ikväll om hur dagen gått. Ha en härlig dag så länge!


God morgon!


Kvällsmat





Hemhjälp

Millie är bra på att hjälpa sin mor med tvätten...på sitt eget vis...som kanske inte alltid är så effektivt :)


Helg

Igår sov Millie och Tommy hos Millies farmor och jag hade några kompisar här hemma. Vi skulle imundiga lite olika dryckesvaror här innan vi begav oss ut på dans :) Som vanligt fanns det ingen hejd på tjattret så klockan var närmer halv två när vi väl kom ut. En runda på Nivå och sen Statt blev det, mycket trevlig kväll. Jag är lite sliten idag men inte så farligt ändå, jag drack mycket vatten igår och åt innan jag la mig.
Nu är jag hemma och myser med mitt busfrö...våra samtal låter ungefär så här: Jag:"Nej Millie ajabaja, inte där!" Millie:"Dadabbabbhooo hi hi" Om och om igen :) Hon är underbar! Tommy är och tränar och ikväll blir det en lugn kväll med tidigt sänggående för imorgon börjar praktiken!


Fr vä: Anna, Sandra, Jessica




Linda




Vitrinskåpet är mycket populärt och off limits




Lördagmorgon

Tommy har börjat med en ny rutin på lördagsmorgonen, nu när vi båda är lediga de dagarna. Han och Millie går upp och köper frallor medan jag får ligga kvar och läsa tidningen :) Mycket trevlig rutin må jag säga!

Hrmm

Ja, vad ska jag säga, jag hinner inte med mitt eget liv just nu känns det som. Det är plugg och plugg, träning och träning och den tid jag har över lägger jag på min familj.
Nu har det gått 4 veckor sen jag började skolan. Det har varit 4 veckors teori, 4 föreläsningar i veckan, uppdelat på 2 dagar. De har handlat om allt från barn från andra kulturer till neonatologi till fysisk aktivitet. Vi har haft 4 studieuppgifter att lämna in, 2 individuella och 2 gruppuppgifter, vi blev klara med det sista idag. Det är jättekul att vara tillbaka i skolan men det är tufft, det känns att det är på en annan nivå. På måndag går vi ut på verksamhetsförlagdutbildning i 5 veckor. Jag ska vara på bhv (fd bvc) i Lyckeby med hospiteringar hos skolsköterskan på 2 olika skolor. Jag kommer att vara på bhv 4 dagar i veckan och den 5:e dagen kommer jag att plugga. Vi har 2 examinationsuppgifter att göra under VFU tiden.
Nu över till Millie :) Det viktigaste som hänt sen jag skrev sist är att Millie i måndags tog sina första steg!!! Hon stapplar fram ett par steg om hon får hålla i något som får henne att tro att hon håller balansen, men hon har även tagit steg utan att hålla i sig i något! Vår älskade lilla tjeja! Vad har mer hänt...jag skiter fortfarande i vågen men tränar numera varannan dag för ryggens skull. Med ryggen har det (jag vågar knappt säga det) blivit liiiite bättre så länge jag tränar som jag gör nu så jag hoppas kunna fortsätta med träningen på samma nivå som nu. Tommy är ju pappaledig nu och trivs med det. Han har dock blivit erbjuden lite extraknäck på en annan restaurang här i stan och tycker det är kul också. Jag har också blivit erbjuden extrajobb i samband med vaccineringen som ska gå av stapeln under hösten. Nu ska jag återgå till tv:n och snart lägga mig. Jag lovar att försöka blogga mer frekvent framöver!





Ha ha, potträning :)






Puss med kusinen




Sångstund på Tummetott...32 barn med föräldrar var där, vaaarmt kan man säga!




Weiiiii




Hela 4 tänder har Millie nu! Och hon gnisslar gärna med dem och bits ännu hellre!




Idag var vi på sångstund i församlingshemmet. Millie ville vara med framme hos dem som ledde det hela...de som sitter till höger på bilden alltså.


RSS 2.0