Sladd

Höll på att sladda av vägen här för en stund sedan, med Millie i bilen. Jag blev rätt så rädd. Lyckades precis styra upp bilen innan det gick riktigt illa! Sen var jag på stan och skulle inhandla lite till kvällens fest, när jag då står i kassan i en butik inser jag att mitt visakort är hemma, i Tommys plånbok! Denna dagen har alltså inte varit på min sida ännu så länge. 14.30 ska jag träna. Har inte tränat på ett antal veckor på läkares inrådan, men nu jäklar bestämmer jag att det är dags. Drar igång träningen med ett cirkelfys pass, ska bli skitkul!

Snö, snö, snö

Nu är jag trött på snön och det verkar aldrig sluta snöa heller. Det var inte jättekul att köra fam och tillbaka till Kalmar igår men vi överlevde. Det tog dock väldigt mycket längre tid än vad det brukar att köra. Idag har jag pluggat på militärhemmet igen och hunnit med en hel del. Nu ska jag vara ledig i helgen tänkte jag. Imorogn ska jag på födelsedagsfest. Det ska bli skitkul, var ett tag sedan nu. Det är en tjejfest med omkring 20 stycken som kommer. Alla ska ta med ett aktivitetskort var att ge till bordsgrannen samt ett maskeradplagg...kan tro att det blir en lek eller två under kvällens gång. Tommy jobbar kvällen så jag trodde först inte jag kunde gå, men Millies farmor är snäll och kommer hit tills Tommy slutar. Nu ska jag strax kolla Solsidan och sen blir det läggdags.


Buset dricker te med en av sin mammas långa halsband på sig. Detta är en av hennes favoriter :)




Millie tycker det är kul att hjälpa till att städa så hon har en egen sopborste


Föräldrapenning

Idag skulle föräldrapenningen kommit. Det gjorde den inte. Jag tycker att försäkringskassan kan ringa runt till alla vi ska betala räkningar till och berätta för dem att de inte gett oss våra pengar i tid.
I natt sover jag hos mamma och pappa, imorgon är det heldag i Kalmar. Ska bli intressatn att se hur det går att köra dit med detta väglaget!

Välling

I natt skulle jag ge Millie välling. Hon vaknar på nätterna rätt ofta och vill ha välling. Jag gör som vanligt, skruvar av locket och tar ut den lilla vita skyddsplattan, micrar vällingen, sätter fast allt igen, skakar om, tar av locket igen och tar ut den lilla plattan för att Millie ska kunna dricka. Går in till Millie och ska ge henne vällingen, hon ligger i sin säng och äter den. Millie börjar gallskrika när jag sträcker ner flaskan och jag fattar inte varför, det är mörkt men jag känner att det är lite blött i sängen och tänker att jag missade väl munnen och lite rann ut. När jag känner efter mer så inser jag att det är mer än lite blött, jag slänger ett öga på vällingflaskan jag ställt ifrån mig och inser att jag glömt sätta på nappen Millie dricker ur. Jag har alltså hällt ut ca 2/3 av flaskans innehåll på Millie, kudden, madrassen och alla snuttedjur!!! Behöver jag säga att vi började dagen med ett bad idag :)

Steka ägg

Igår skulle jag äta stekt ägg till lunch. Det kan vara farligt att steka ägg...ni vet när dom börjar smälla och skvätta så där som bara ägg kan...

Ser inte mycket ut för världen, men det är faktiskt en liiiten äggskvättsbrännskada


Dagis

Idag vinkade Millie glatt hej då till Tommy när han lämnade henne. Jag hämtade vid 16 och fick veta att hon varit på jättebra humör, ätit väldigt duktigt vid lunch och sovit nästa 1,5 timme vid vilan! Vilken lättnad :) Hon var dock helt slut ikväll!


Leka med teservisen går bra var som, även inklämd bredvid toastolen :)




Gullunge







Praktik

Det verkar som om det kanske ordnar sig med praktikplats. Jag ska vara drygt en vecka på Hälsotorget i Lyckeby (jag hoppas att alla som bor i samma stad som jag vet vad detta är). Jag ska vara två veckor på försvarshälsan och två veckor på Alviva. Det innebär att jag bara har knappt en vecka kvar att fylla. Får väl försöka mygla mig till lite extra tid på de ställen jag redan fått plats!
Idag har jag pluggat bland annat, det gick jättebra och jag fick klart den uppgiften som ska göras denna veckan. Imorgon ska jag koncentrera mig på att korrigera ett arbete som lämnades in för ett par veckor sedan. Inga direkt stora saker men lite småplock. Millie ska vara på dagis 11-16 imorgon, hoppas inte hon blir så ledsen när hon lämnas. Vi ska även titta på en lägenhet till imorgon. Har kollat på 3 stycken den senaste veckan men ingen har varit riktigt bra. Vi vill flytta för att det är för jobbigt med alla trappor, funkar inte att bära Millie där hela tiden!
Nu ska jag ge tv:n lite av min tid.

Varenda dag!

Varenda dag ser det ut så här i Millies rum...och i resten av lägenheten. Jag har aldrig träffat ett barn som kan dra fram så mycket grejer och ställa till sådan oreda heeela tiden.





Men hon försöker i alla fall städa lite efter sig, mitt lilla ♥


Beverly Hills

Jag och Millie har varit och lekt med Ann och Love idag igen. Det är helt underbart att se barnen leka med varandra och jag hoppas de kommer att växa upp till mycket goda vänner. Tack Ann för den goda maten, nu får vi snart bjuda igen!
Imorgon står det plugg och cv utlämning på mitt schema. Millie ska inte vara på dagis eftersom Tommy inte börjar förrän kl 16 och då tar ju jag över. Hon ska vara på dagis 3 dagar denna veckan, sammanlagt ca 14 timmar.
Nu ska jag ta ett varmt bad och sen blir det Johan Falk på tv:n.


Millie fortsatte hjälpa till med avfrostningen efter att hon sett hur hennes pappa gjorde




Ann och Love





Lek på Loves rum




Kvällsmat




Millie börjar bli väldigt duktig på att äta själv, visst blir det med fingrarna ibland och visst blir det kladdigt...men hyfsat bra går det och hon får äta nästan alla mål själv nu






Hjälpreda

Idag frostar jag av frysarna här hemma, jag får självklart "hjälp" av min kära dotter!


Förbaskad

I vår ska jag gå en kurs som heter Klinisk fördjupning. I denna kurs ingår 6 veckors praktik inom ett område av intresse. Jag vill gärna jobba med företagshälsovård framöver och vill då så klart ha praktik inom detta område. Jag har nu ringt till inte mindre än 6 olika företagshälsovårder, det bästa napp jag fått är 2 veckor på ett ställe! Herregud vad jag blir ledsen och förbannad! Hur ska de någonsin kunna gå i pension om de inte släpper in någon utifrån som får lära sig??? Inte ens kommunhälsan eller landstingshälsan kan ta emot. Kommunhälsan skyller på att de bara har 1 företagssköterska där...ja, jag behöver inte fler än 1. Landstingshälsan skyller på "omorganisation". Mycket trist detta här måste jag säga.

Tir att jag har denna lilla solstråle som förgyller mitt liv!




Busy busy

Jepp, en vecka sedan förra inlägget. Det är fullt upp. Idag har vi haft första föreläsningen i en ny kurs som heter Hälsokommunikation. Den handlar som namnet avslöjar om kommunikation mellan människor. Verkar riktigt kul faktiskt!
Vi har hunnit med tre lekdater denna veckan. I lördags var vi och fikade och lekte hemma hos familjen Malmborg med familjen Winbom/Pärnestedt, i söndags var vi på leklandet med samma familjer och efteråt blev vi bjudna på middag hos de sistnämnda. Igår var jag och Millie och lekte med fröken och lilleman Winbom då båda våra män arbetade. God middag fick vi också, tack och puss Ann!
Millies sista inskolningsdag på dagis är imorgon, det går väl sådär. Hon är JÄTTEledsen när vi lämnar henne och har varit ledsen lite av och till under tiden hon varit där. Imorgon ska hon även sova middag där, får se hur det går! I helgen ska jag och Tommy till Bromölla och kolla på Avatar, jag vet inte ens vad den handlar om men alla säger att den är så väldigt bra. Millies moster Cissi ska passa henne då, det tackar vi för!

Millie fick för ett par veckor sedan denna fina bok av sin moster...som är ett STORT Elvis fan :)



Bilden lånad från alltforbarn.se



Bilden tagen av Millies moster Cissi




Mitt ♥


Kalmar

Igår hade vi heldag i Kalmar med reflektion från parktiken på fm och opponering på em. Jag skulle ha min opponering idag men av olika anledningar kan jag inte åka till Kalmar idag. Jag satt istället igår kväll och gjorde opponeringen skriftligt. Nu har Tommy börjat sitt nya jobb lite mer på riktigt. Vi trodde från början att han bara skulle jobba kvällar men det ser ut som om det kommer att bli lite varierat i alla fall, och det är ju bra!

Kläder, skor, halsband, väskor, osv....

Millie älskar allt det som rubriken säger. Idag blev hon omåttligt förtjust i sina nya regnkläder och stövlar. De sistnämnda hade hon på sig i flera timmar :)

Här beundrar hon sig själv i spegeln med de nya kläderna...hon gillar att beundra sig själv i spegeln ;)


Inskolning

Igår var vi och hälsade på hos Anne-Lie, Magnus, Anton och Hampus. Vi fick god fika och Millie tyckte givetvis att det var jättekul att få leka med andras leksaker.
Idag var det dags för första inskolningsdagen på dagis för Millie! Det började med att Millie ramlade genom en docksäng rakt på huvudet och fick ett litet hack, blåmärke och bula, Bra start! Hon var ledsen en stund hos mig sen gick det fint att leka igen. Dagiset verkar jättebra, men efter att ha räknat lite på timmarna så inser vi att hon kommer nog inte behöva vara där så jättemycket. Tommy jobbar ju nästan bara kvällar och jag pluggar mest hemma så vi byts ju av när han går till jobbet då. Nu är det i alla fall iskolning i två veckor och vi hoppas att Tommy får sitt schema snart så vi kan planera lite närmre med tiderna där. På onsdag och torsdag ska jag till skolan I Kalmar och ha opponering, inte jättekul, men det ska göras det också.

Anton och Millie







Hampus




På dagis











Lite av varje

Igår var det tandläkardags, för både mig och Millie. För Millies del handlade det bara om ett samtal och munhygien och så. Jag kunde tyvärr inte vara med eftersom jag satt i ett annat rum och blev plågad. Jag AVSKYR tandläkaren!!! Människan upptäckte också något som gör att jag ska komma tillbaka om ett tag, bli plågad igen och behöva ge dem 1500:-! Tackar. Efter det besöket var vi och skaffade ett pass till Millie...någon som vet vad ett pass kostar nu för tiden??? Det är i alla fall inte billigt kan jag upplysa er om!
Idag har vi varit i Gredeby hos Millies kusin och busat. På eftermiddagen var vi hos min moster och fikade sen följde Millie med sin mormor och morfar hem och jag och Tommy städade ut julen. Rätt skönt att få undan det, jag fick aldrig någon riktigt julkänsla i år. Nu hänger vi i soffan och kollar Robinson och imorgon blir det mest softardag, måste dock plugga lite på mitt förbättringsarbete som ska in nästa vecka.

Idag trummades det för fulla muggar hos kusinen, Millie njöt i fulla drag!




Kusin Jöjje (min kusin) bjuder på äpple


Sömnen

Har haft svårt att somna på kvällarna ett tag nu vilket resulterar i trötta dagar. Idag har vi lekt med Ann och Love och sen ätit lunch med Linda, Anna och Rebecka. I em var jag och tränade och både Ann och Anna var med. Nu ska jag ta mig en kvällsmacka, läsa min bok och sen lägga mig och hoppas jag somnar i lite tid ikväll! Imorgon är det tandläkaren som står på schemat. God natt.

Millie och Love, det skiljer ca 1,5 månad mellan dem



Love och mamma Ann


Hässlegården

Nyss hemkommna och Millie är stoppad i säng. Vi har varit hos Lotta med familj och lekt i em. Ikväll ska jag bara slappa för mig själv eftersom Tommy inte är hemma. Imorgon kommer först Love och Ann hit för att leka på fm. Vid lunch kommer Linda, Anna och Rebecka hit så ska vi käka och snacka lite skit! Imorgonska jag även träna, ska blir så skönt, har varit dåligt med pass nu under jul och nyår tyvärr.

Millie och Hilda, det skiljer 3 månader mellan dem. Hilda fördd juli -08 och Millie okt -08



3/5 av familjen Claesson/Grönqvist



Millie hittade så klart en te-servis att leka med :)


Onsdag

Ja, häromdagen var ju min vän här med sin lille pojk som jag inte träffat innan. Det var jättekul att träffa dem båda två för det var ca ett år sedan jag träffade vännen min också! Mysig fikastund blev det och Millie var väldigt nyfiken på bebisen, klappade fint gjorde hon (mest i alla fall :)  )




Lilla buset har fått lite eksem runt munnen nu när det är så kallt ute!




Idag står det plugg på schemat på fm. Efter lunch åker Tommy till sin lillasyster i R-by och jag och Millie ska till Lotta och Hilda och leka lite sen blir det hemmakväll för bara henne och mig eftersom Tommy sover i R-by i natt.

Vejnes

Sitter parkerad på Waynes och pluggar. Har för tillfället paus och ska käka lite lunch. I em ska jag hämta min nya telefon som kommit idag, hurra!!! Ikväll blir det myskväll hemma.

Snö

Idag snöar det igen. Jag tycker om snön, ett tag i alla fall. Än så länge går det bra! Idag har jag plugg enat och snart kommer en kompis hit som jag känt i herrans massa år som numer bor i Stockholm. Hon fick en liten pojk i somras som jag inte träffat ännu, ska bli jättekul att traffa dem båda. Inatt sover jag hos mamma och pappa så jag får en hel natt då Millie fortfarande vaknar nattetid :) Inte massa gånger men det kan vara skönt med en hel natt då och då. Vi har tur som har släkt i stan båda två! Imorgon blir det plugg på Waynes med Anna.

Back in business

Ja, efter ett ganska långt blogguppehåll tänkte jag göra ett nytt försök. Jag har haft väldigt mycket att göra under hela hösten men jag hoppas att det ska lugna ner sig lite nu i vår. Jag går kvar i skolan och försöker träna i alla fall 3 gånger i veckan. Millie har ju varit hemma med Tommy hela hösten och ska nu den 11/1 börja sin förskola som heter Borgmästaren och var vårt 1:a alternativ! Ska bli jättespännande. Vi har nyligen köpt ny bil, en Ford Focus Flexifuel kombi och vi är väldigt nöjda med denna! Något annat kul som hänt är att Tommy lyckats få nytt jobb under pappaledigheten! Från och med v. 2 kommer han jobba på Matkonsult och vi är överlyckliga för detta båda två :-). Nu ska jag kojja, imorgon väntar plugg för hela slanten!


Glad tjej



Julaftons morgon



Millie älskar att sitta i sin saccosäck och leka med allt möjligt



Och om hon leker med något hon egentligen inte får leka med gömmer hon sig gärna här, mellan vitrinskåpet och gungstolen



Julafton hos Millies mormor och morfar



Millie fick en te-servis i plast av oss och den leker hon med mest hela tiden nu :) och hon bjuder gärna alla i sin närhet på en kopp te eller fler!



Idag har vi varit ute i solen på Dragsö och Millie promenerade en bra bit på egen hand, trots åtskilliga lager kläder som hindrade :)



Stundvis var det dock säkrast att hålla mamma i handen



Millie älskar, förutom sin servis :), att klä av och på sig olika kläder, mössor, vantar, skor o dyl och kan hålla på med detta lååånga stunder. Idag har hon spungit omkring med denna mössan på sig stora delar av dagen.




RSS 2.0