Spikmatta

Det blev en tur till min moster och morbror på Sturkö idag, Trevligt att träffa dem, det var längesedan eftersom de spenderar en stor del av vintern i Spanien. Efter Sturkö åkte vi vidare till mamma och pappa på Saltö, vid lite efter sex hämtade vi upp Tommy sen blev det bad och läggning för Millie och middag för oss. Nu har vi kollat Robinson och jag har testat mammas spikmatta. Jag har ett glas vin bredvid mig som ska drickas upp, sen blir det sängen :) Imorgon är det min dag...eftersom jag är mor nu :)


Det fanns leksaker på Sturkö också




Mormor och morfars piano är jättekul




Spikmatterygg :)




Vikten

Ännu en dålig vägning denna veckan, men jag kämpar på...kilona SKA bort! +0,2 blev det idag :(

3000 kr

Så mycket ligger min självrisk på. Herregud, 3000 kr för att det blåste ute i torsdags...nej jag är inte bitter.

Igår var det dags för babyrytmik igen, sista för terminen. Får se om jag kan gå till hösten, det beror ju på om jag kommer in på skolan eller inte. Det var i alla fall trevligt som vanligt. Efteråt skulle jag på stan med Ann+Love och Josefin+Tuva och kolla lite sen käka lunch, men eftersom jag kollade var min självrisk låg på när vi var på väg upp på stan så blev jag helt plötsligt väldigt osugen på sällskap. Alltså gick jag hem och snörde på mig promenadskorna och gick ut till mamma och pappa. Där spenderade jag och Millie eftermiddagen i lugn och ro.
Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, funderar på att ringa min moster och höra vad de gör idag, om det inte har något för sig kan ju jag och Millie köra ut och hälsa på dem.


Tuva och Josefin på rytmiken




Love och Ann på rytmiken




Lekstund efter sången


Millies rum

Här kommer dom, bilderna på Millies rum. Tänk nu på att jag inte vet vad jag ska göra i fönstrena!























Vill men kan inte

Millie vill så hemskt gärna krypa, men det vill sig inte riktigt :)





Åka fort med pappa är kul




Onödigt

Idag har jag och Millie varit med Josefin och Tuva på babycafé i Kungsmarken, det var jättetrevligt förutom en sak. När vi kom dit och jag skulle plocka ur Millie ur bilen kom en vindpust och drämde upp min bildörr in i Josefins. Så det blev en buckla. Kul. Nu vet jag i alla fall vad skattepengarna ska gå till, ny bilstol till Millie och till att betala en helt jävla meningslös buckla. Det borde finnas spärrar på bildörrarna, eller bredare parkeringsplatser.


Babycafét i Kungsmarken




Gullefjun


Fika och present

Idag var det dags för föräldragruppen att träffas igen för en fika. Idag var vi hemma hos Felicia och hennes mamma, god hembakt fika blev det. I eftermiddags var jag och tränade och då var Millie ute med sin moster, hon fick present också, en jättefin klänning med tillhörande solhatt :)
Jag har nog glömt uppdatera Millies vikt och längd, vi var ju på bvc i måndags. Hon väger nu 7490 g och är 68 cm lång. Stora damen nu :)


Föräldragruppen (delar av den i alla fall)




Millie och Alvin




Present från moster Cissi


Bio

Dagen började med lite shopping till Millie som sagt. Efter det var jag och fixade med lite blomster till balkongen och sen en tripp till sjukgymnasten. Ikväll har jag och Tommy faktiskt varit på bio, min mamma, pappa och syster var här och passade Millie. Vi såg Änglar och demoner. Den var bra tyckte jag, men filmen kan ju aldrig överträffa boken i mitt tycke!


Eftermiddagsvila










Ännu en...

Härlig dag hos Ann och Love i Beverly Hills. Vi har njutit i solen och varit inne och lagat barnmat. Imorgon ska jag och Tommy handla lite kläder och någon leksak till Millie under kontrollerade former. Inte som jag brukar göra när jag är själv på stan, handla som om det inte finns någon morgondag! Jag återkommer med bilder.


Barnen är helt betagna av Niklas hund som sitter utanför bild




Härligt i solen




Ann posar vid matberedaren


Misslyckat

Ja, tyvärr blev det ingen lyckad kväll för min del igår. Jag tänker inte gå in närmre på varför men jag hoppas på bättre lycka nästa gång. För Millie och Tommy gick det jättebra! Millie hade varit lite ledsen på kvällen men sen sovit hela natten! Min duktiga tjeja!

Nu är det bestämt

Tommy och Millie sover hos Millies farmor i natt och jag ska ut och kalasa med Joanna! Hur ska detta gå :) Det kommer alltså bli första natten jag är utan Millie, kommer nog att kännas lite jobbig att komma hem till en tom lägenhet. Men det ska bli skönt att få sova :) Jag får uppdatera imorgon med bilder!

Jodå!

Jag gjorde ju en omstart i måndags gällande viktklubb.se. Jag hade tyvärr gått upp lite grann vid invägningen, men vid dagens vägning såg det bra ut :) Jag har tappat det jag hade gått upp och lite till så nu ligger jag på -6,0 kg, har gått ner ca 1 kg sen i måndags :) Känns bra så här inför en helg då jag ska ut och kalasa!

Vilken underbar dag

Vi spenderade eftermiddagen hemma hos Ann, Niklas och Love...i Beverly Hills





























Mycket trevlig kväll

Grillet i Hässlegården blev väldigt lyckat. Vi hade precis som förra middagstillfället delat upp maten och denna gången hade Ann och Niklas hand om förrätten som blev Gambas med tillbehör, mumma! Huvudrätten hade givetvis värdparet, Jocke och Josefin, hand om, det blev grillat (kyckling) och en supergod pastasallad till. Vi hade då hand om efterrätten som blev Gino med glass. Alla tre barnen somnade vid ca halv åtta, superskönt. Love och Millie vaknade dock efter en halvtimma ungefär och gallskrek ikapp :) Sånt man får räkna med när man är tre barnfamiljer som träffas! Millie ville inte alls somna om och när vi gav upp försöken att söva om henne blev hon skitglad och var vaken till 23 :) Vi var henna vid 00.30 och Millie vaknade i vanlig tid imorse så man är lite mör idag :)



Tommy+Millie, Jocke+Tuva




Jag och Love




Börjas tidigt ska det ;)




ca 22.00 Millie vaken och sjövild




22.55 Somnade ca 5 minuter efter denna bilden togs :)




Trevligt




Värdinnan för kvällen






Lunch och grillning

Idag har Josefin och Eila varit här på lunch, ikväll blir det grill i Hässlegården med Niklas, Ann och Love samt Jocke, Josefin och Tuva. I helgen ska jag ut med Joanna, wohooo, ska bli skoj som tusan. Tommy ska kolla om han och Millie kan sova hos hans mamma lördag-söndag, inte säkert att det blir så även om det skulle funka...jag vet inte om jag vill komma hem till en tom lägen het och undra hur mitt lilla hjärta har det :) Är jag fjantig???


Hej på dej


Så här attraktiv

är jag när jag ska iväg och träna :)



Hurra hurra

Idag är det Millies 7 månaders dag. Herregud, vad hände?? Nu vill jag stoppa tiden en stund. Jag blir alltid lite ledsen när Millie fyller månad, det går ju så fort och snart är bebistiden förbi, det gäller verkligen att njuta nu!
Idag var vi nere på Stumholmen en stund, gungade, åkte kana och busade i gräset. Tommy har även gjort Millies handavtryck idag, vi gjorde fotavtryck på 6 månaders dagen så vi tyckte det  passade bra att göra händerna idag. Nu har Tommy precis gått bort till en kompis, Millie sover, jag ska hänga tvätt och sen kolla tv i sängen tänkte jag. Imorgon kommer Josefin, Tuva, Ann och Love hit på lunch, ska bli trevligt!


Weiii




Pappa tycker nog det är roligare än Millie ;)




Mys i solen




Pappa gjorde fin frisyr idag :)


Lördag med sol och blåst

Idag hade jag och Millie en lugn förmiddag hemma, Tommy jobbade som vanligt. Efter lunch begav vi oss till Saltö, vi började i lekparken sen blev det fika och bus hos Millies mormor och morfar, hennes moster var ju givetvis också där :)
Igår skickade Millie ett sms (duktiga unge) till sin mormor och berättade att hon sett så fina kläder på H&M så idag fick vi med oss en liten påse kläder därifrån! Snälla mormor och morfar!

Måste ju också berätta att Millie nu har en tand som spruckit igenom, den syns inte så mycket men attans vad vass den är :) Hon gör även bra försök till att ta sig framåt, förvånar mig inte om hon snart kryper iväg!


















Kvällsbadet

Skumt :)




Babyrytmik

Idag var det dags för rytmiken igen, mys med lite sång och fika! Efter det gick vi en sväng på stan och var i Hoglandspark en stund. Nu ligger Millie och sover så då tänkte jag också sträcka ut mig en stund!


Mitt i leken :)


Omstart

Jag fick tipset att göra en omstart på viktklubb med min nya vikt, detta ska jag göra. På  måndag blir det nystart med invägning sen ska jag köra hårt för att bli av med de sista kilona! Jag har ca 5 kg kvar att gå ner och jag tror jag ska skjuta på måldatumet lite nu när jag gör en omstart för jag vill inte ligga på en för låg kalorinivå, jag känner mig själv och om jag ska späka mig kommer det gå åt pipan, då kommer jag att ge upp. Hellre då att det tar någon vecka extra att nå målet. Jag är ju i alla fall inte överviktig längre :)

Det blev av!

Millie blev idag ikastad från kanten med full mundering som jag skrev i förra inlägget! Hon var så duktig och simmade upp till ytan själv. Första gången gick det fort som attans upp men andra gången (ja, hon åkte i 2 gånger) tog det längre tid för då var ju kläderna redan blöta och blöjan full med vatten. Hon var då ända nere vid botten och vände! Min duktiga tjej.
Efter badet köpe vi macka på Subway och gick hem hit jag, Millie, Josefin och Tuva. Nu har jag precis varit ute på promenad och ska nu äta middag. Ikväll kommer Linda hit för lite skitsnack, tv och kanske ett glas vin!


Precis uppkommen från ikast nr 2




Josefin och Tuva




Regn


Trevlig kväll

Igår på dagen var det mest pyssel här hemma, jag skickade ut Tommy och Millie på en promenad så att jag kunde få städa lite i fred :) På kvällen kom Jocke, Josefin och Tuva och Nilkas, Ann och Love hit på lite käk. Det blev en trevlig kväll med snack, mat och lek i Millies nya rum. Jag han inte ta några bilder där inne igår mer än lekbilderna nedan, ska se om det hinns med idag. Millie sov i sitt rum i natt också, vaknade vid fyra men det var lätt att söva om henne så hon kom inte in till oss förrän vid morgon vällnigen vid 06 tiden :) och det är väl så jag har tänkt mig att det ska vara!
Idag är det babysim igen och det är meningen att Millie ska släppas i från kanten med långärmad body, byxor och blöja och kunna simma upp till ytan själv! Jag är förtfarande lite osäker på om jag vill genomföra detta, vi får se när vi kommer dit. Det är förövrigt sista simmet idag.












I natt

Ja, jag måste säga att jag tycker natten gick relativt bra med tanke på att det var första natten för Millie i eget rum. Efter att jag skrivit igår kväll hördes hon inte till förrän 02.40. Då försökte både jag och Tommy söva om henne där inne men det ville sig inte riktigt så hon fick komma in till oss efter ca 40-50 minuter. Men, hon sov i allla fall halva natten därinne. Jag ska se om jag kan ta mig för att ta lite kort på hennes rum idag. Det är i princip färdigt därinne, jag vet bara inte riktigt vad jag ska göra med fönstren....jag är inget big fan av gardiner och har inga i resten av lägenheten, men det kanske behövs där inne? Och vad ska jag sätt i förnsterkarmarna? De är ju så breda och kan inte lämnas tomma. Kom gärna med förslag sen när bilderna är uppe!

Seeegt

Går jäkligt segt med vikten nu, drygt. Det sägs ju att överviktskilona är lättast att gå ner och några sådana har jag ju inte kvar så det kanske är det som är problemet. Blir lite less bara när jag följer mitt rekommenderade (enligt viktklubb.se) kaloriintag till punkt och pricka. Okej, inte på lördagen men det är inte så att jag frossar då heller så det kan ju inte göra så stor skillnad kan man tycka. Det är inte heller så att jag "fuskar" på vardagarna utan jag skriver upp precis allt jag äter som man ska i viktklubb.se. Ja ja, jag hoppas att jag kommer att nå mitt mål.

Första natten...

I natt ska Millie sova i sitt egna rum för första gången. Hon har sovit där 2 gånger idag på dagen och nu klockan 22.15 sover hon gott därinne. Det var inga problem att söva henne där och nu har honprecis slukat en flaska välling och somnat om. Jag återkommer imorgon om hur natten gick...för både henne och mig, det är separationsångest på hög nivå nu!

Tittut




Frulle

Millie har börjat äta lite bröd och turkisk yoghurt med fruktpuré i till frukost. Lite svårt att pricka rätt med brödbitarna bara :)
Måste också tillägg att nätterna (de flesta) har blivit sååå mycket bättre, ja, dagarna med för den delen! Millie är nu som en solstråle nästan hela tiden och i går somnade hon 19.30, åt välling 22.30 sov som en stock till 05.20, välling igen och sen sov hon hos mig till 07.40!



Ikea, möblering, målning och kalas

Ja, det är väl helgen lite sammanfattat. I fredags blev det ju Ikea med Lotta för att inhandla det sista till Millies rum. Det är snart klart där inne nu. Hyllorna är målade och tavlorna uppsatta. Vi funderar på att låta Millie sova därinne på tisdag natt, vi får se hur det blir. Igår var jag och Millie på Saltö en runda när Tommy jobbade, det blev även lite målning av hyllorna som i detta nu borras upp. På kvällen slappade vi bara hemma, jag ville egentligen gå ut men det var det ingen annan som ville :) Får bli en annan helg. Idag har vi varit i Gredeby och firat Tommys mamma och syster som fyllt år. Här kommer lite bilder av helgen.


Lotta smaskar köttbullar på Ikea




Millie leker lite i det halvfärdiga rummet




Stefan skötte grillen idag




I väntan på mat




Familjen :)




Hej hej




Millies faster Zandra och kusin Jonatan




Mys med farmor




Tavlor i Millies rum


Nope

Ingen vägning denna helgen eftersom jag smygvägde i veckan. Får se om jag väger mig tidigare annars blir det ingen uppdatering ang vikten förrän nästa helg.

Ikea...igen

Idag blir det Ikea med Lotta för att införskaffa det sista till Millies rum. Jag ska försöka få med mig kameran så kommer det lite uppdatering sen.

Klargörande

Tänkte bara klargöra några saker:

Vikten: Det är inte bara gravkilon jag håller på att gå ner nu. Jag gick upp 16,5 kg när jag väntade Millie och tappade 14,9 utan att göra något speciellt mer än att amma :) Alltså är 1,6 kg av de 5,6 kg jag gått ner gravkilon, de andra är bara sånt som jag fläskat på mig innan jag blev gravid.

Sjukgymnasten: Jag går på sjukgymnastik ca 1 gång i veckan pga att jag har överrörligt bäcken och inte tillräckligt med muskler för att hålla det på plats. Denna brist på muskler gör att vänster sida av bäckenet är lite framåtlutat och detta gör ont som tusan periodvis. Jag har magövningar jag gör hemma varje dag men vill ju gärna försöka träna lite mer. Nu har jag inte tränat på ca 2 veckor för att jag dumt nog överanstrände mig veckan innan så jag har haft ooooont!

Barn: Jag vill givetvis ha fler barn! Jag sa att jag inte ville det häromnatten bara för att jag var förblindad av den stora tröttheten som jag är övertygad om att man bara kan uppleva som nygravid eller småbarnsförälder!

Stök

Blir det om man sätter Millie i en gåstol :)




Inhandlat till Millies rum



Leksaker




Regn

Regnat hela förmiddagen idag, trist med välbehövligt. Jag och Millie har busat hemma men ska nog upp på stan en liten runda, det har ju slutat regna nu. I eftermiddag ska Millie vara hos sin morfar medan jag går och tränar, det var nästan 2 veckor sedan jag tränade nu, har haft så förbaskat on i ryggen.


Hmmm



Gulle





Mys i Hässlegården

Idag har vi varit hos Josefin och Tuva i Hässlegården. Ann och love var också där. Vi käkade Thaigryta till lunch och bara mös och hade det trevligt som vi alltid har ihop!



Här fanns det en massa nya leksaker




Titta, titta, Love sitter :)




Jag och Millie vilade en stund




Mmm, lastbil




Mys




Smygvägning

Var tvungen att ställa mig på vågen idag och den visade -, så nu står jag på -5,6 kg! Wohoo

ZZZZzzzz

Inatt var Millie vaken mellan 03.30 och 05.15 ungefär, det var inte jättekul och jag talade om för Tommy att jag inte vill ha fler barn.

Full rulle

Ja, det har varit fullt upp några dagar nu. Vi har ju som sagt tidigare börjat göra iordning i det som ska bli MIllies rum så det har tagit sin tid i helgen. Det är helt färdigmålat och lite saker har kommit på plats. Förhoppningen är att jag ska åka till Ikea på fredag med Lotta och handla det sista som vi behöver. När hennes säng ska flytta in hit (datorn står här inne) är en annan fråga :) Jag vill gärna ha henne i sin säng bredvid vår lite till, hon äter förvisso inte på natten längre men det känns tryggt att ha henne bredvid sig! Vi får se, jag tror faktiskt att hon kommer att sova bättre här inne. Ja vad gjorde vi mer i helgen, vi grillade på dagen i fredags och i lördags var vi i Wämöparken. Igår höll vi på och plockade lite här hemma. Tommy har varit ledig i 3 dagar nu så därför har det varit mycket familjetid.

Idag har jag för första gången lagat egen mat och fruktpuré till Millie. Frukten gillade hon, maten ska jag testa imorgon.
I eftermiddags var Sullan här på en fika och nu är det hemmakväll med en sött sussande Millie, Tommy jobbar.




Snart

Jag ska snart skärpa mig och skriva ett nytt inlägg. Har haft fullt upp hela helgen!

Veckans vägning

Det var inte så farligt som jag trodde, +/- 0 denna veckan!

Roomservice

Så här ser det ut just nu i det som ska bli Millies rum, nya bilder kommer när det är klart!






RSS 2.0