Bättre bild...

På Millie i hoppgungan med de fina mockasinerna på :)


Fredagkväll

Då var den här igen, fredagskvällen. Millie har precis somnat efter det dagliga kvällsbadet, hon gillar verkligen att bada så jag var efter lite badleksaker till henne idag :) Inhandlade även lite basbodys på Lindex, de är inte lagom ännu men det är lika bra att handla så det finns hemma, rätt var det är passar inte strl 62 längre. Jag rensade ut de mesta av hennes strl 56 kläder igår, bara några byxor och 2 bodys som är lagom av den storleken, min lilla tjej börjar bli stor.

Tommy har varit hemma från jobbet i 2 dagar nu med nackspärr men imorgon ska han dit igen. Han jobbar 8-18 och sen ska han på fest på kvällen så jag och Millie åker ut till mina föräldrar redan på dagen imorgon och stannar där till söndag. Mamma och pappa ska ha Millie själva en stund på dagen för jag ska shoppa med mina tjejer Ann och Josefin som också ska vara barnfria :) Det ska bli väldigt nice!

Nu ska jag kolla Let´s dance en stund sen blir det sängen!




Inhandlat på Ikea

En del av det vi fick med oss hem:

Vägglampa till Millie


Taklampa till Millie


Förvaring till Millies leksaker


Tavlor till Millies rum


Hm, vi handlade nog mest till vår tjej :)

Torsdag

Idag var det babysim igen. det är lite tidigt att vara där redan 09 men i fortsättningskursen har vi satt upp oss i 10 gruppen! Millie var så klart jätteduktig idag igen och dök det korta dyket samt ett lääängre dyk, min lilla firre :) Var med Ann, Love, Josefin och Tuva på Subway efteråt, vi har kommit fram till att göra det till rutin efter simmet, mysigt att snacka en stund. Efter det var jag och Millie på stan en sväng, jag skulle köpa lite kläder till henne men hittade inget speciellt. Hon fick dock ett par mockasiner så hon inte ska glida runt så när hon hoppar i hoppgungan. Köpte även färg till hennes blivande rum så nästa helg ska nog Tommy ge sig på måleriet :)

Millies mockasiner :)


Måste bara

visa detta fina kort på gullet :)


Hemma igen

Gick bra på Ikea idag. Som vanligt skulle vi ju inte handla något speciellt men hom kommer man 2400 kr fattigare :) Kul hade vi i alla fall!

MIllie hade det bra i babyskyddet :)


Och en egen stol fick hon

25/2

Har nu på morgonen betalat all räkningar för denna månaden och efter detta bestämdes att det blir en tripp till Ikea idag!! Jag verkligen Älskar Ikea, blir Millies andra tripp dit. Tommy är ledig idag så det blir en familjedag :)


O´Learys

Blev käk på O´learys ikväll, mkt trevligt. Ann ses nedan :)




Semla och middag

Idag är det fettisdagen och jag har som man bör smaskat i mig en semla. Har varit hos Anne-Lie, den JÄTTEgravida, och fikat en stund, det var trevligt. Fick besked av Ann igår kväll att det blir middag ute ikväll, wohooo! Vet ännu inte vart det blir, men det spelar mindre roll, gott och trevligt ska det bli i alla fall!




Hoppetihopp

Millie provade sin hoppgunga idag som hon fick låna av kusin Jonatan. Det var svårt att få en bra bild på henne eftersom hon inte stod stilla längre än ett par sekunder åt gången-hon gillade den alltså :) Här är i alla fall en lite suddig bild på grynet.


Hemma

Idag blir det nog en hemma dag. Millie är förkyld och har sovit som en kratta inatt. Det märks på henne att hon inte är i form, trött och gnällig, men potatisen och moroten gick ner idag också :)
Jag väntar på att Ann ska höra av sig, hon ska kolla om hon kan ordna barnvakt till imorgon kväll och i så fall ska vi gå ut och käka! Det skulle vara såååå jäkla skönt att få komma iväg hemifrån själv för en gångs skull så jag håller tummarna att det går vägen!

Snäll kusin

Jonatan, Millies kusin som är 1 år och 4 månader var snäll nog att låna ut sin Hokuspokusstol och ett täcke att fylla ut stolen med när vi var där idag. Hur tackade Millie honom, jo, genom att bajja ner täcket :) Han tog dock inte illa vid sig utan fortsatte att vara snäll och visade Millie vart naveln sitter!


Mumma

Idag har Millie fått potatis och morot...det gillade hon skarpt :) Mumsade i sig och gapade stort! Hon slapp magknipet igår kväll men vi körde på morot idag i alla fall. Om en stund ska vi till Millies kusin, Tommys systerson Jonatan med familj. Vi skulle egentligen åkt till Ikea idag men det är så tråkigt väglag så vi skjuter på det ett tag.






Bad

Millie har badat ikväll. Hon tycker det är skitkul att sitta på badkarsgolvet mellan mina ben och plaska (vi badar alltid ihop). Hon har en badbok med en skallra i som hon leker med, kanske får införskaffa lite mer badleksaker :) Vi har ju varit hos mina föräldrar idag och jag fick sova en timme! Min mamma gick ut med Millie på promenad, det var väldigt skönt och välbehövligt.

Nybadad tjej




Mamma och pappa

Jag och Millie ska ut till mina föräldrar idag, Tommy jobbar till 18. Millie stackaren hade ont i magen igårkväll också, undrar om det kan vara potatisen...Lite konstigt att få sånt magknip av potatis. Vi ska testa idag också och om det blir likadant ikväll så börjar vi med palsternacka och morot redan imorgon.

Handling

Jepp, storhandlade ju idag också, min syster var här och passade Millie (som sov hela tiden). Så här ser mitt köksbord ut efter en storhandling


Lotta och Hilda

Var ute och gick 7 km rundan idag med Lotta och Hilda. Hilda sov heeela vägen men Millie sov som vanligt bara ca en halvtimme :) Desto tröttare i eftermiddag dock för hon sov inte som hon skulle inatt. Hon hade magknip igår kväll stackaren och somnade inte förrän ca halv tolv och vaknade tjugo över åtta idag. Jag tror att det var mitt fel att hon fick magknip för jag åt lite choklad i går eftermiddag och det har jag undvikit rätt länge för Millies skull.
Hon smaskade i sin potatisen vid lunch idag också och jag lyckades få en smilebild på henne, dessa är rätt svåra att få eftersom hon alltid mulnar när kameran åker fram!




Ann och Love

Har varit ute och promenerat med Ann och Love idag. Vi skulle egentligen gått Hälsans stig idag också, men Ann har fortfarande ont i bäckenet efter graviditeten så vi kortade ned rundan lite, men vi var nog ute i ca en timme. Efter det intog vi en liten snabb fika på Militärhemmet och ikväll har Millies farmor och faster varit på besök. Dagarna rullar snabbt förbi, imorgon ska jag ut och promenera med Lotta och Hilda och på eftermiddagen ska Millies moster passa henne så jag kan åka och storhandla, Tommy slutar inte förrän 18 och då har jag ingen lust att åka och handla!

Hopp hopp

Idag har Millie kommit på att det inte bara är kul att stå i knäet på folk utan även hoppa. Hon tycker detta är väldigt kul. Anledningen till att hon inte har några kläder på bilden är att vi missade haklappen och hon dreglade ner sin pyjamas på ett litet kick :)


Sullan

Idag har min vän Sullan varit här och fikat, vi hade visst inte träffats sen i början på december och det var lika trevligt som vanligt!


Sitta upp

Millie är inte längre så förtjust i att ligga på golvet längre, hon tjuter i högan sky...hon kommer väl aldrig lära sig vända sig. Så idag pallrade jag upp med mitt duktäcke runt henne så hon fick sitta på golvet och leka en stund, det funkade faktiskt, jag kunde till och med dammsuga lite :)


Potatis

Ikväll har som sagt Millie fått smaka på lite potatis :) Det gick jättebra! Sköterskan på bvc sa att "Hon kommer att spotta och fräsa" men inte då, hon smaskade på, här kommer en bild


4 månader

Jepp, idag blir lilltösen hela 4 månader, som alla mödrar säger, det var värst vad tiden går fort! Idag ska hon få prova att äta lite potatis, ska bli kul att se hur detta går :) Vi tänkte att hon ska få äta ihop med oss. Hon sitter ju allt som oftast i sin Bumbo på bordet när vi äter så det får hon göra idag också. Jag återkommer senare med bilder av spektaklet!

Kallt

Började dagen med en långpromenad med Millie. Egentligen skulle Ann och Josefin komma in med sina småttingar, Love och Tuva men de hoppade det idag så vi traskade ut själva. Vi gick Hälsans stig som är utmarkerad runt stan, en slinga på 7 km, jag fuskade lite på slutet så det blev ca 6,7 km istället. Det var väldigt bitigt ute idag men uppfriskande. Millie sov 35 minuter i vagnen, resten kikade hon nyfiket som vanligt :)


Sol

Ja, det var lite sol mellan molnen idag också så vi tog en promenad efter bvc jag och Millie. Var ute ca 1 timme, Millie låg och kikade nästan hela turen och slumrade bara en liten stund, min lilla gobit!


Bvc

Millie sov jättebra i natt också, det är så skönt att hon gör det och jag hoppas att detta är en rutin hon ska börja följa nu :) Hon somnade 20, åt 03.30 och 06.30, vaknade för dagen 08.10.
Idag har vi varit på Bvc också, hon väger nu vid 4 månader 6010g och är 62cm. Hon är inte så stor, men följer sin egen kurva fint!

Promenad

Ja, en sådan blev det. Var ute i solen i ca 1,5 timme med mina föräldrar och såklart Millie i vagnen. Det var väldigt skönt att röra på sig och få lite solstrålar i ansiktet! Bjuder på en vinterbild!



Bra natt

Inatt sov Millie jättebra. Hon somnade 19.30, åt 02 och 06 och vaknade för dagen 7.30. Helt perfekt. Imorgon ska hon vägas, har inte vägt henne sen 3 månaders kontrollen och det är ju en månad sedan nu, då vägde hon 5570g och var 60 cm.
När hon sovit sin fm lur ska vi ut till mina föräldrar så Tommy får vila lite, han jobbade ju sent inatt. Funderar på att köpa med några semlor på vägen och sen blir det nog promenad i sooolen!

Lördag

Tommy jobbar kväll idag så inget alla hjärtans dags firande för vår del. Han kom visserligen hem med rosor och en liten present innan idag, det var trevligt :)
Nu är det melodifestivalen och Millie somnade redan klockan halv åtta så jag ska väl kura upp i soffan och kolla en stund. Måste nog lägga mig tidigt dock, vi hade middag här igår och det blev rätt sent så jag är lite sliten idag. Imorgon blir det en sväng till mamma och pappa med Millie så får Tommy vila lite och gå och träna!

Fika

Ja, det blir ju en del av den varan när man är mammaledig, inte konstigt att gravkilona inte försvinner. Jag har funderat på de olika fikorna som finns, för enligt mig finns det några stycken, de lyder som följer;

  • Helfikan: Denna fika innehåller både en smörgås av något slag, förslagsvis räkmacka eller köttbulle/rödbetssallads macka och en kaka. Till mackan dricker man något kallt och till kakan kaffa/the eller kanske varm choklad.
  • Kakfikan: I denna fika ingår bara en kaka/bakelse av något slag, vanligen dricks något varmt till.
  • Mackfikan: Ja, som rubriken lyder, bara macka ingår i denna fika men här kan det ingå både kall dryck samt en kaffa eller dyl efter mackan.
  • Lunchfikan: Det som egentligen var tänkt att bli en fika blir istället en lunch om man väljer att äta något varmt. Det varma kan vara exempelvis toast eller paj.

Jag anser att den enda rätta fikan är Helfikan, det var så jag fikade när jag var liten fast sällan numera...säkert för att inte verka glupsk :)




RSS 2.0